Netgear Orbi 970-serie met Wifi 7 mesh vanaf nu beschikbaar

Netgear Orbi 970 wit

Wie zijn huis of kantoor toekomstbestendig wil maken, kan bij de Netgear Orbi 970-serie terecht met mesh Wifi 7-connectiviteit terecht. De nieuwe set is vanaf nu beschikbaar.

Na de officiële aankondiging vorig jaar is de Netgear Orbi 970-serie vanaf nu beschikbaar in de Benelux. Initieel is enkel de set met één router en twee satellieten beschikbaar aan de forse prijs van 2.399 euro incl. btw. In ruil daarvoor krijg je drie Wifi 7-compatibele systemen die elk volgens Netgear tot 220 m² kunnen afvangen.

Het centrale toestel, de router, heeft twee 10 Gbps ethernetpoorten en een ingebouwde switch met viermaal 2,5 Gbps-aansluitingen. Elke satelliet heeft een 10 Gbps-aansluiting en twee 2,5 Gbps-poorten.

In theorie kan de oplossing tot 27 Gbps aan draadloze snelheid leveren:

  • 11.530 Mbps over de 6 GHz-frequentie
  • 8.647 Mbps over 5 GHz-1 en 5.765 Mbps over 5 GHz-2
  • 1.147 Mbps over de 2,4 GHz-frequentie

In elk systeem zitten 12 antennes om al deze frequenties te verwerken en om zo dicht mogelijk tegen het theoretische maximum te geraken.

Netgear Orbi 970

Netgear is niet de enige fabrikant die met Wifi 7 aan de slag gaat. Op CES 2024 hebben onder andere Acer, MSI, TP-Link en Ubiquiti hun routers gepresenteerd. 2024 wordt het jaar van de doorbraak voor de nieuwe draadloze technologie. Lees zeker onze complete gids rond Wifi 7 om helemaal mee te zijn met de nieuwe technologie.

Op toestellen die Wifi 7 ook effectief kunnen gebruiken, is het nog even wachten. Hier en daar zijn er al beschikbaar, zoals de OnePlus 12 en Samsung Galaxy S24 Ultra. Laptops met de nieuwste generatie Intel-chips die eerder dit jaar werden aangekondigd, de zogenaamde AI-pc’s, hebben ook vaak Wifi 7 aan boord en zijn stilaan mondjesmaat beschikbaar. Je moet daar echter eerst wachten tot de grote Windows 11 24H1-update in april om Wifi 7 te gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home