Microsoft lost Windows 11-preview met Wifi 7

wifi 7

Microsoft legt de basis voor de introductie van Wifi 7 in Windows 11. Wifi 7 zorgt voor tot vier keer sneller internet dan Wifi 6 op pc’s.

Er zijn dit jaar al verschillende nieuwe laptops aangekondigd die ‘Wifi 7-compatibel’ zijn, maar daar ben je weinig mee als de wifistandaard niet softwarematig ondersteund wordt. Microsoft is er dan ook volop mee bezig Wifi 7 in te bouwen in Windows 11. In de Canary-build 26063 maakt Microsoft voor het eerst ook officieel melding van Wifi 7, merkt Neowin op.

Microsoft zegt in de releasenotes van de preview-update dat met Wifi 7 tot vier keer hogere internetsnelheden kunnen worden gehaald dan met Wifi 6 op je pc, en tot zes keer sneller in vergelijking met Wifi 5. Om van Wifi 7 gebruik te kunnen maken, dien je dus wel eerst een compatibele router en pc te hebben. Voldoe je aan die voorwaarden, dan kan je in een nieuw instellingenvenster je Wifi 7-toegangspunt configureren in Windows, zoals je in bijgevoegde screenshot kan zien.

wifi 7 windows 11
Het Wifi 7-menu in de instellingen. Bron: Microsoft (via Neowin)

Windows 11 24H1

Verder zitten er geen grote revoluties in Windows Canary 26063: enkele bugfixes en nieuwe commando’s voor Copilot. Het zal ook nog even duren voordat de Wifi 7-ondersteuning uitrolt naar het brede publiek. Dat wordt verwacht met de Windows 11 24H1-update die naar alle verwachting in april beschikbaar komt. De uitrol van Wifi 7 kan dan op gang beginnen te komen, al zal het toch nog jaren duren vooraleer de wifistandaard alomtegenwoordig is.

lees ook

Wifi 7 in de startblokken: komt het snelle draadloze internet in 2024 al tot bij jou?

De Windows 24H1-update mag dan wel voor de deur staan, Microsoft is op dit moment nog volop bezig met iedereen op de huidige versie 23H2 te krijgen. In een blog kondigt Microsoft aan dat het in de komende dagen Windows-apparaten die de update kunnen installeren, automatisch zal upgraden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home