VMware vereenvoudigt oplossing zoals beloofd

broadcom

VMware vereenvoudigt zijn portfolio, zoals eerder beloofd door Broadcom. De focus blijft echter volledig op VMware Cloud Foundation liggen.

Na de overname van VMware door Broadcom beloofde die laatste meer eenvoud naar het portfolio te brengen. Voorlopig vertaalde zich dat vooral in minder flexibiliteit, pakketverkoop en extreme licentiestijgingen voor zowat alle klanten behalve de allergrootste. Nu kondigt VMware ook effectief een structurele vereenvoudiging aan. Dat weet The Register.

Concreet zal het klanten toelaten om via VCF Import losse implementaties van vSphere, VSAN en NSX te combineren, zodat je ze kan beheren als een enkele VMware Cloud Foundation (VCF)-implementatie. Dat heeft vooral voordelen inzake het updatebeleid. Waar de drie producten voorheen afzonderlijk updates kregen, komen die nu gebundeld voor alle drie, één keer per maand. Dat moet het beheer vereenvoudigen.

Kubernetes en ESXi

Ietwat verrassend wordt het Tanzu Kubernetes Grid omgekeerd losgekoppeld van VCF. Ook dat heeft met patches te maken. Kubernetes heeft een veel snellerre levenscyclus van VCF, zodat het logischer en handiger is om de Kubernetes-orkestrator los van VCF van updates te voorzien. Zo blijven gebruikers actueel met Kubernetes-releases.

lees ook

VMWare van Broadcom ziet kosten sneller dalen dan omzet

Tot slot zal je de ESXi-hypervisor live kunnen patchen. Je moet met andere woorden virtuele machines beheerd door de hypervisor niet meer pauzeren om een update uit te rollen op de host. Dat is heel handig en heel nodig: de Xen-hypervisor kent dat kunstje bijvoorbeeld al sinds 2016.

Niet voor iedereen

Het valt op dat de verbeteringen opnieuw vooral betrekking hebben op VCF, en dan specifiek klanten die het hele VMware Cloud Portfolio omarmen. Onder Broadcom is de focus van VMware heel duidelijk verschoven naar de allergrootste klanten die het hele portfolio omarmen. Zij zullen de voordelen van deze verbeteringen voelen.

Alle andere klanten blijven tot slot worstelen met veel hogere licentiekosten en ongevraagde integraties. Voor hen is de visie van eenvoud volgens Broadcom naast de kwestie, omdat ze net willen afnemen wat ze nodig hebben zonder hun ziel aan de hele VCF-suite te verkopen. Daaraan verandert met deze aankondiging niets.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home