Aruba lanceert Wifi 6-router voor kmo’s

Netwerkspecialist Aruba lanceert de AP22: een Wifi 6 6-router voor kmo’s uitgerust met het Instant On-platform dat installatie en beheer vereenvoudigt.

HPE-dochter Aruba lanceert zijn eerste Wifi 6-router voor kmo’s met de AP22. Het bedrijf bouwde al access points met 802.11ax-ondersteuning voor grotere ondernemingen maar dit is het eerste exemplaar voorzien van Instant On. Dat platform maakt het toestel geschikt voor kleinere organisaties omwille van het eenvoudige installatieproces. De setup gebeurt immers via de Instant On-app, waarmee Aruba beweert dat je binnen enkele minuten aan de slag kan.

Specificaties

De AP22 is een dual radio access point met 5 GHz en 2,4 GHz-ondersteuning. Op de 5 GHz-band voorziet het toestel een transfercapaciteit van maximaal 1,2 Gbps, op 2,4 GHz is dat beperkt tot 574 Mbps. Beide radio’s ondersteunen 2×2 MIMO. Het toestel heeft een gigabit-ethernetpoort die Power over Ethernet ondersteunt. Verder voorziet Aruba de AP22 van ingebouwde firewall-functionaliteit. Tot slot is het toegangspunt compatibel met de Smart Mesh-oplossing van Aruba.

Lees ook: Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

De AP22 is bedoeld om samen te spelen met de rest van het Instant On-portfolio van de netwerkspecialist. Een combinatie van eenvoudig configureerbare toegangspunten, routers en switches geeft kmo’s de optie om een kwalitatief maar geavanceerd netwerk uit te rollen zonder dat daar een IT-specialist voor nodig is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home