HPE Aruba Networking Central krijgt zoekfunctie gekruid met GenAI

hpe aruba

HPE integreert verschillende LLM’s in HPE Aruba Networking Central om bedrijven sneller en nauwkeurig inzicht te geven in wat er in hun netwerkomgeving gebeurt.

Generatieve AI is hot, ook in de netwerkindustrie. HPE kondigt nieuwe AI-aangedreven capaciteiten aan voor het netwerkbeheerplatform Aruba Networking Central. Het introduceert een zoekmachine aangestuurd door LLM’s die netwerkbeheerders inzicht biedt in wat er op het netwerk afspeelt. De nieuwe zoekmachine is in feite een ‘enginewissel’ van de netwerkzoekmachine die HPE Aruba enkele jaren geleden introduceerde.

HPE Aruba maakt zich sterk dat het over één van de grootste datapools uit de netwerkindustrie beschikt. Het verzamelt telemetrie van vier miljoen beheerde netwerkdevices en één miljard endpoints. Daarnaast bevatten ze antwoorden op meer dan drie miljoen vragen die over vele actieve jaren zijn vastgelegd in het klantenbestand. Al deze inzichten drijven HPE Aruba Networking Centrals machine learning modellen aan voor voorspellende analytics en aanbevelingen.

hpe aruba networking central
Bron: HPE Aruba

Focus op privacy

Dataprivacy en AI-beveiliging zijn belangrijke focuspunten voor HPE Aruba. Anders dan andere GenAI-netwerkbenaderingen, die simpelweg API-calls naar publieke LLM’s sturen, is HPE Aruba Networking Central’s nieuwe autonome set van LLM’s ontworpen met preprocessing en guardrails.

Gevoelige gegevens van gebruikers en klanten worden verwijderd. Deze aanpak verhoogt tegelijkertijd ook de operationele snelheid van de modellen, zodat netwerkbeheerders binnen enkele seconden een antwoord op hun vragen hebben.

IT-beheerders bevrijden

David Hughes, Chief Product Officer bij HPE Aruba, vertelde ons tijdens de laatste editie van MWC al meer over de mogelijkheiden van generatieve AI binnen netwerkbeheer. “Een natural language interface kan een grote troef zijn om IT-beheerders te bevrijden. Hij kan nu gewoon in natuurlijke taal vragen stellen over een probleem en in een handomdraai heeft hij alle nodige informatie, zonder in datasheets te moeten gaan neuzen of bijkomend opzoekwerk te verrichten. Het is één van de mogelijkheden van hoe met AI iedere beheerder een ‘superbeheerder’ kan worden.”

lees ook

Haal netwerk en beveiliging van hun eigen eiland

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home