AVM lanceert Wifi 6  mesh-set met FRITZ!Box 4060 en FRITZ!Repeater 3000 AX

AVM lanceert een kant en klare mesh-set die Wifi 6-dekking naar het hele huis moet brengen. Eenvoudige installatie staat centraal, al zal de set niet in alle gevallen volstaan.

De nieuwe Fritz! Mesh Set van AVM bestaat uit de Fritz!Box 4060 en de Fritz!Repeater 3000 AX. Beide toestellen moeten samen voor een volledige wifi-dekking in huis zorgen. De twee toestellen ondersteunen tri-band Wifi 6.

De Box 4060 werkt samen met de Repeater 3000 AX in een mesh. De twee toestellen zenden met andere woorden samen één wifi-netwerk uit. Theoretisch ondersteunt de Box datasnelheden tot 6 Gbit/s en de Repeater tot 4.200 Mbps. AVM gaat prat op de eenvoudige installatie. Je kan beide toestellen met elkaar verbinden met één druk op de knop.

Deze set biedt naast draadloze ondersteuning ook gigabit-poorten, een USB 3.0-poort en een geïntegreerd DECT-basisstation voor smart homes en draadloze telefonie. Verder stipt AVM functies zoals ouderlijk toezicht, een mediaserver, wifi-gasttoegang en toegang op afstand via de MyFritz! app aan.

Wifi 6-mesh

De mesh-technologie van AVM combineert de afzonderlijke draadloze netwerken van de producten tot één groot en wifi-netwerk. Zo kan je vrij door het huis bewegen zonder de verbinding te verliezen. De Box 4060 fungeert als mesh master en analyseert continu alle draadloze verbindingen, waarbij apparaten automatisch worden verbonden met het toegangspunt met de beste ontvangst.

AVM richt zich met de set op thuisgebruik, maar levert terwijl een eenvoudig in te stellen oplossing af voor de frequente thuiswerker met wifi-perikelen. Een extra repeater brengt draadloos internet naar minder bereikbare hoekjes.

Houdt er wel rekening mee dat de repeater ook draadloos communiceert met de router zelf. De twee toestellen praten via een gerichte draadloze verbinding, maar zijn ook gelimiteerd door te veel beton of andere obstructies. Bovendien is één extra toegangspunt niet in alle gevallen voldoende. Met de bijhorende app kan je de positie van de repeater optimaliseren voor de beste dekking. De Mesh Set is nu beschikbaar in winkels voor 429 euro inclusief btw.

AVM deelt nog volgende details over de set:

 • Fritz!Box 4060 met Wi-Fi 6 (WLAN AX) met maximaal 2.400 + 2.400 Mbit/s (5 GHz) en 1.200 Mbit/s (2,4 GHz) 
 • Fritz!Repeater 3000 AX met Wi-Fi 6 (WLAN AX) met maximaal 2.400 + 1.200 Mbps (5 GHz) en 600 Mbps (2,4 GHz) 
 • De Fritz!Repeaters en andere Fritz!-producten in de mesh nemen automatisch alle belangrijke instellingen over van de Fritz!Box 
 • Wifi-toegang voor gasten
 • Automatische updates voor Fritz!-producten in de mesh 
 • Wifi-router voor een glasvezel-, kabel- of DSL-modem 
 • 1 x 2,5 Gigabit WAN, 5 x Gigabit LAN 
 • DECT-basis voor telefonie (VoIP) en smart home 
 • Smart home-functies voor elektriciteit, warmte en licht 
 • 1 x USB voor printer en Fritz !NAS (USB 3.0) 
 • Fabrieksgarantie: 5 jaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home