Microsoft integreert GPT-3-modellen en cloud met Azure OpenAI Service

nlp natural language processing

Op zijn tweede digitale Ignite-conferentie van dit jaar kondigt Microsoft de integratie van het GPT-3-model in Azure OpenAI Service.

Microsoft lanceert op Ignite 2021 Azure OpenAI Service. Die dient laat Azure-cloudklanten toe om OpenAI-API’s te benaderen via het Azure-platform. De nieuwe Azure Cognitive Services brengt de GPT-3-taalmodellen van OpenAI naar Azure. Microsoft zal klanten ondersteunen met nieuwe tools zodat de resultaten van de AI-modellen bruikbaar zijn voor bedrijven.

Microsoft mikt op een implementatie die intuïtief genoeg is voor ontwikkelaars om te benutten, maar robuust genoeg voor machine learning-experts om zich op te laten gaan.

Slim en aanpasbaar

Met het GPT-3-natural language model-platform van OpenAI kan je bijvoorbeeld samenvattingen genereren van de commentaar van een sportwedstrijd om social media-posts te ondersteunen. Voor meer zakelijke toepassingen kan je bijvoorbeeld samenvattingen van veelvoorkomende klachten genereren uit een logportaal.

lees ook

Microsoft krijgt exclusieve licentie op GPT-3 taalmodel

Het slimme taalmodel is erg aanpasbaar en kan na een handvol voorbeelden specifieke begrippen of concepten leren. Dat is handig voor organisaties die bestaande modellen willen aanpassen aan hun eigen businessnoden.

Integratie met Azure

GPT-3 is al sinds vorig jaar toegankelijk via een API beheerd door OpenAI zelf. De Azure OpenAI Service verpakt die API met extra lagen van beveiliging, toegangsbeheer, databescherming en schaalcapaciteit die klanten in een Azure-omgeving verwachten.

Klanten die OpenAI en GPT-3 al gebruiken om te experimenteren kunnen via de nieuwe dienst eenvoudiger toepassingen in productie uitrollen. Daarbij hoeven ze de Azure-infrastructuur dan niet te verlaten.

GPT-3 is een immens model. Dankzij de OpenAI API en nu de Azure OpenAI Service kunnen organisaties dat model als een platform benaderen zonder dat ze daar zelf specifieke hardware of knowhow voor nodig hebben.

Enkel op uitnodiging

Microsoft zal de Azure OpenAI Service aanvankelijk enkel via uitnodiging beschikbaar stellen. Dat doet de softwarereus omdat modellen getraind worden aan de hand van enorme hoeveelheden rauwe data van het internet, waaronder mogelijks racistische of vulgaire gegevens. Microsoft wil aanvankelijk enkel samenwerken met organisaties die bereid zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen bij het gebruik van de AI-technologie. Samenwerking tussen Microsoft en die vroege klanten moet Redmond in staat stellen om zelf beveiligingsmechanismen in te bouwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home