Nvidia Project GR00T combineert natuurlijke taal en robots

Nvidia heeft Project GR00T geïntroduceerd, een basismodel voor humanoïde robots, samen met een belangrijke update voor het Isaac Robotics Platform.

Op GTC 2024 heeft Nvidia Project GR00T onthuld, een algemeen toepasbaar basismodel ontworpen voor humanoïde robots, en een substantiële update van het Isaac Robotics Platform. Deze ontwikkelingen zijn gericht op het bevorderen van doorbraken in robotica en belichaamde AI. Het Project GR00T-model, bedoeld als de ‘hersenen’ van robots, stelt ze in staat om vaardigheden te leren voor het oplossen van uiteenlopende taken.

Als onderdeel van deze initiatieven introduceert het bedrijf ook Jetson Thor, een nieuwe computer voor humanoïde robots gebaseerd op het Nvidia Thor systeem-op-een-chip (SoC), naast significante upgrades aan het Isaac robotics platform. Dit omvat generatieve AI-basis modellen en tools voor simulatie en AI-workflowinfrastructuur.

De technologieën achter GR00T zullen robots in staat stellen natuurlijke taal te begrijpen en menselijke bewegingen na te bootsen. Dit maakt snel leren van coördinatie, behendigheid, en andere vaardigheden mogelijk voor navigatie, aanpassing en interactie in de echte wereld.

Belangrijke Updates aan het Isaac Platform

De Isaac-tools, die door GR00T worden gebruikt, zijn in staat nieuwe basis modellen voor elke robotvorm in elke omgeving te creëren. Onder deze tools vallen Isaac Lab voor reinforcement learning, en OSMO, een compute-orkestratieservice.

Isaac Manipulator biedt state-of-the-art behendigheid en modulaire AI-mogelijkheden voor robotarmen, terwijl Isaac Perceptor multi-camera, 3D surround-visie mogelijkheden biedt, die steeds vaker worden gebruikt in autonome mobiele robots.

Deze updates aan het Isaac-platform zijn bedoeld om de efficiëntie en veiligheid in productie- en fulfilmentoperaties te verbeteren, evenals het verminderen van foutpercentages en kosten. De nieuwe mogelijkheden van het Isaac-platform worden verwacht in Q2 2024 beschikbaar te zijn.

Tijdens dezelfde GTC-conferentie kondigde Nvidia Blackwell aan, zijn allernieuwste GPU-architectuur. De Nvidia B200 is het topmodel die 10 petaFLOPS aan FP8 kan leveren, maar daarvoor wel 1.200 watt aan piekvermogen nodig heeft. Alle details over de aankondiging lees je hier.

lees ook

Nvidia dropt met Blackwell-GPU 1.200 watt-bom op de AI-wereld

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home