Nvidia gebruikt AI-ingenieurs om eigen chips te ontwikkelen

Nvidia maakt heel wat AI-chips, maar wist je dat ze ook AI-ingenieurs hebben die meehelpen AI-chips te bouwen?  

Tijdens Computex sprak Nvidia CEO Jensen Huang met de pers over de evolutie van het bedrijf. Op de vraag hoe het de cadans van tweejaarlijks nieuwe chips naar jaarlijks wil aanpakken, heeft hij een verrassend antwoord klaar.

“AI-ingenieurs. We maken steengoede AI-chips die helpen met het trainen van AI-ingenieurs, die ons opnieuw helpen om betere chips te bouwen. Niet alleen chips trouwens, ook software compilers worden verbeterd door AI vandaag.”

Hij benadrukt wel dat het niet enkel AI is en dat er ook een heel team aan ingenieurs aan de chips werkt. “Waar andere bedrijven wereldwijd heel wat mensen laten gaan, blijven wij talent zoeken. We groeien heel, heel hard.”

De combinatie van meer ingenieurs en de assistentie van AI-ingenieurs moet het mogelijk maken om naar een jaarlijkse cadans te wisselen volgens de Nvidia CEO.

Hij benadrukt tot slot dat het niet enkel gaat om de ontwikkeling van AI-chips, zoals Blackwell dat later dit jaar uitkomt en Rubin in 2026.

“We maken ook CPU’s (Grace), Infiniband-switches, DPU’s (BlueField). Al die chips zijn nodig om de hele markt te bereiken. Enkel AI-chips maken, dat is veel te beperkt. Software, hardware, alles om een AI-supercomputer te bouwen, hele dat ecosysteem is belangrijk.”

Tot slot benadrukt hij de belangrijkste troef binnen het Nvidia-ecosysteem: één architectuur. “Er is geen aparte GPU-architectuur, CPU, netwerk of fabric. Alles is uniform en wordt verbonden door drie softwarestandaarden: CUDA, DOCA en NCCL. Daar bovenop hebben we een AI-supercomputer gebouwd. Dat maakt de ontwikkeling van chips over de hele lijn duidelijker.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home