Microsoft maakt Power Automate Desktop gratis voor alle Windows 10-gebruikers

Microsoft brengt RPA en no-code naar de massa met de gratis uitrol van Power Automate Desktop. De suite zal op termijn een standaard onderdeel van alle Windows 10-installaties worden.

Power Automate Desktop wordt een standaard onderdeel van Windows 10. Microsoft introduceerde Power Automate Desktop vorig jaar als onderdeel van het eigen low-code/no-code-RPA-aanbod. Microsoft ziet de tool zelf als een RPA-light oplossing. Het programma geeft gebruikers met weinig tot helemaal geen programmeerkennis de mogelijkheid om automatisaties in elkaar te stoppen. In contrast met een echte RPA-oplossing gaat het hier in eerste instantie om kleine automatisaties die een gebruikers helpen bij een dagelijkse taak en dus niet autonoom op een virtuele machine draaien.

Megamacro

De tool laat iedereen toe om met eenvoudige bouwstenen een soort van super-macro te bouwen die over heel Windows werkt. Microsoft bouwde de suite na de overname van Softmotive begin 2020, en werkte sindsdien aan integratie van de technologie met de eigen software. Power AUtomate Desktop komt met 370 voorgebouwde automatisaties die je kan hergebruiken, maar de echte kracht zit in de eenvoud om zelf automatisatie op maat te bouwen.

lees ook

Zo eenvoudig als PowerPoint: hoe Microsoft iedereen ontwikkelaar wil maken

Aanvankelijk stopte Microsoft Power Automate Desktop in een abonnementsformule voor zakelijke klanten. Per gebruiker moest je 15 dollar per maand betalen. Dat verandert met de aankondiging. Power Automate Desktop is per direct beschikbaar als download, maar wordt de komende weken een onderdeel van de Insider Builds van Windows 10. Uiteindelijk zal de software doorsijpelen naar de officiële versies van Windows 10, inclusief Windows 10 Home.

Iedereen ontwikkelaar

Microsoft hoopt zo om werkelijk iedereen de tools in handen te geven om met een eenvoudige vorm van RPA aan de slag te gaan. Dat moet hopelijk gebruikers over de hele wereld het vertrouwen geven dat ze zelf simpele toepassingen kunnen ontwikkelen om dagelijkse taken te vereenvoudigen. Microsoft zet zo een grote nieuwe stap in zijn ambitie om iedereen een ontwikkelaar te maken.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home