Microsoft Teams presentator-modus maakt vanaf nu je scherm delen interactiever

Microsoft Teams presentator modus

Microsoft Teams wil presentaties en andere zaken waarbij je je scherm moet delen minder saai maken. De nieuwe presentator-modus plaatst jou mee op de voorgrond, vergelijkbaar met het weerman tijdens het weerbericht. De functie is vanaf vandaag beschikbaar.

Wie vandaag zijn scherm deelt in Microsoft Teams, toont het hele scherm of een specifiek venster aan alle deelnemers zonder extra interactiviteit. De nieuwe reporter-modus plaatst jou voor of naast het gedeelde scherm zodat deelnemers niet alleen het scherm zien maar ook de presentator. De functie heeft drie opties:

  • Reporter: hier ben jij het nieuwsanker en verschijnt er over je schouder het kader met gedeelde informatie.
  • Stand-out: je silhouet zweeft in de rechterhoek onderaan over de presentatie. Deze modus is ideaal wanneer je veel detail in een presentatie stopt en een groot beeld wenselijk is.
  • Side-by-side: je webcambeeld vult één derde van het beeld, terwijl twee derde het gedeelde scherm is. Beide staan naast elkaar.
microsoft teams presentator modus

Beschikbaarheid

De nieuwe manieren van presenteren maken gebruik van de techniek achter ‘Modus Samen’ (Together Mode) die Microsoft Teams vorige zomer introduceerde. Eind vorig jaar kan je de optie ook gebruiken in de webversie van Teams. In deze modus kan je virtueel mensen naast elkaar zetten in bijvoorbeeld een auditorium of koffiebar.

Stand-out mode is vanaf vandaag beschikbaar en rolt de komende dagen uit naar alle Microsoft Teams-gebruikers. Reporter en Side-by-side volgt later dit jaar.

Powerpoint live

PowerPoint Live

Samen met de lancering van de presentator-modus stopt Microsoft ook PowerPoint Live in Teams vanaf vandaag. Het maakt slides presenteren eenvoudiger voor zowel de spreker als de deelnemers. De presentator kan notities, slides en meeting chat handig in één venster zien. Deelnemers kunnen de slides zelf navigeren naar wens. Wie een slide heeft gemist, kan dan zelf terugkeren naar die slide om alle informatie op te nemen.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home