VMware maakt Enterprise Blockchain Platform beschikbaar

blockchain

VMware Blockchain is vanaf nu commercieel beschikbaar. Het platform biedt bedrijven een digitale basis waarop ze hun netwerken kunnen bouwen en bedrijfskritieke gedecentraliseerde toepassingen kunnen uitrollen. VMware Blockchain is een schaalbaar platform om datasilo’s te ontsluiten en data vrij te maken om veilig te kunnen doorstromen. 

Bedrijven draaien op data en workflows waar de gedeelde sources of truth ongekende waarde kunnen creëren. Nog te vaak worden data in silo’s binnen de organisatie verwerkt. Dat zorgt voor inefficiënte en dure stappen om die data over deze bedrijfsgrenzen heen te delen en te combineren. Om data zuiver te houden en te beschermen, is een betrouwbaar netwerk met verschillende partijen nodig. 

“We hebben ons gefocust op het bouwen van een enterprise-grade blockchainplatform dat voldoet aan de strengste applicatievereisten in de financiële wereld en andere bedrijfskritieke gedistribueerde workloads die betrouwbare en performante blockchain-services vereisen”, vertelt Olivier Struye De Swielande, Head of Presales bij VMware Belux. 

“VMware Blockchain biedt klanten enerzijds de functies die ze vandaag nodig hebben voor hun productie en anderzijds de flexibiliteit om zich aan te passen aan de toekomstige noden in de zich snel ontwikkelende blockchainwereld”, aldus De Swielande. 

Blockchain-platform met enterprise-grade mogelijkheden

VMware kondigde de bèta van VMware Blockchain aan tijdens VMworld 2018 Europe. Met de stap naar het VMware Blockchain-platform biedt VMware enterprise-grade mogelijkheden: uitbreidbaarheid, beveiliging en privacy, prestaties en schaalbaarheid. 

Een essentieel onderdeel van VMware Blockchain is de Scalable Byzantine Fault Tolerance (SBFT). Dat is een interne consensusengine die ontworpen is om schaal- en prestatieproblemen in blockchainoplossingen op te lossen met behoud van fouttolerantie en bescherming tegen kwaadaardige aanvallen. Dat is een belangrijke functie, aangezien ondernemingen op blockchain vertrouwen om transacties met meerdere partijen af te handelen.

Blockchain als onderdeel van de kritieke infrastructuur

Er is momenteel een beweging op gang om nieuwe kritieke infrastructuur te bouwen voor toepassingen in de financiële sector, de gezondheidszorg, de productieketen en de supply chain in retail. Hierbij wordt gebruik gemaakt van blockchaintechnologieën om de pijnpunten aan te pakken die zich voordoen bij systemen die in silo’s zijn gebouwd. 

Voor bedrijven uit de financiële wereld zorgen blockchaintechnologieën voor een radicale stroomlijning en vereenvoudiging van hun activiteiten. Hierdoor kunnen banken, makelaars, betalingsverwerkers en andere financiële instellingen de verwerkingstijden drastisch verkorten, handmatige verwerking en dubbel berichtenverkeer verminderen en nieuwe verdienmodellen creëren met functies zoals gelijktijdige transacties en verwerking.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home