Blockchain meest gegeerde skill op LinkedIn

blockchain

Mensen met blockchain-ervaring zijn het meest in trek volgens LinkedIn. De top vijf van gevraagde skills zijn allemaal IT-gerelateerd.

Blockchain klimt naar de top van de lijst met meest gegeerde skills op LinkedIn. Dat laat het professionele sociale netwerk zelf weten in een blogpost. De vraag naar mensen met blockchain-ervaring staat zo voor het eerst helemaal bovenaan. Bedrijven zoeken technische profielen die met de technologie overweg kunnen voor zakelijke implementaties. Dat heeft voor alle duidelijkheid niets te maken met bitcoin of andere digitale munten, die slechts één (slechte) implementatie van de technologie zijn. Blockchain wordt steeds meer omarmt door tal van zakelijke sectoren zoals transport en logistiek, en de financiële wereld.

Cloud en analytics

Cloud computing was de nummer één van vorig jaar. Die skill staat dit jaar volgens LinkedIn op de tweede plaats. De vraag naar deze profielen spreekt voor zich. De cloud blijft een belangrijke drijfveer van IT-transformatie. De cloudwereld wordt steeds volwassener maar ook complexer. Hybride cloudomgevingen zijn stilaan de norm. Om dergelijke omgevingen te implementeren is expertise nodig.

Op drie zet LinkedIn Analytical Reasoning. Dat is de term die het netwerk gebruikt voor alles wat met datascience en -analyse te maken heeft. Het spreekt voor zich dat inzichten halen uit data één van de prioriteiten is voor ondernemingen die vandaag hun concurrentieel voordeel willen behouden.

Aansluitend op plaats vier vinden we AI. Het hoeft niet te verwonderen dat de hype die vandaag rond de term heerst, bedrijven ertoe aanzet AI-specialisten in huis te halen. De top wordt afgewerkt door UX-design. Organisaties die klanten aan zich willen binden, moeten immers een moderne en aantrekkelijke digitale gebruikservaring bieden.

Softskills

Het valt op dat het onderzoek van LinkedIn zich niet specifiek op de techsector toespitst. Tech-gerelateerde skills worden gewoon erg gewaardeerd. Verder in de top tien komen andere vaardigheden aan bod, zoals affiliate marketing op plaats zeven en sales op plaats acht. LinkedIn stelt verder nog een lijst op met gegeerde softskills. Creativiteit, overtuigingskracht en samenwerking staan daar net als vorig jaar op de eerste, tweede en derde plaats.

Lees ook: Waarom je ook in 2019 nog moet wakker liggen van blockchain. We schreven dat artikel over het echte belang van blockchain voorbij de hype vorig jaar al, en het is er sindsdien alleen maar relevanter op geworden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home