VMware maakt eigen blockchaintechnologie breed beschikbaar

blockchain

VMware lanceert zijn eigen blockchaintechnologie. VMware Blockchain komt publiek beschikbaar na een uitgebreide beta-testperiode en moet vooral grote ondernemingen verder helpen.

VMware Blockchain is voor iedereen beschikbaar. De nieuwe dienst moet de technologie op een veilige, betrouwbare en bruikbare manier naar grote bedrijven brengen. Een blockchain-oplossing op enterprise-niveau is niet bepaald nieuw. IBM positioneerde zich wat dat betreft als pionier met zijn Blockchain-toepassingen en ook Oracle heeft een oplossing. Daarmee wil VMware nu concurreren.

Consensussysteem en DAML

De oplossing heeft de functies aan boord die je verwacht. Je kan er met andere woorden een gedistribueerd netwerk mee opzetten maar dan op een veilige private manier, die los staat van publieke blockchains of de digitale munten die de technologie populair hebben gemaakt. Blockchain is een consensus-gebaseerde technologie, waarvan de veiligheid voor een stuk voortkomt uit een consensussysteem tussen verschillende deelnemende nodes die fraude moeten tegengaan. VMware maakt hiervoor gebruik van ‘Byzantine Fault Tolerance’. De integratie daarvan onderscheid het aanbod van VMware van dat van andere fabrikanten, en brengt volgens de softwarespecialist zelf extra veiligheid met zich mee.

lees ook

VMware Project Monterey vindt hyperconverged opnieuw uit

De VMware Blockchain ondersteunt verder DAML: een taal om contracten af te sluiten op de blockchain die gebouwd is op opensource-code. Met de beurs van Australië heeft VMware alvast één opvallende klant aan boord. De beurs wil zijn bestaande elektronische betaalsysteem overzetten naar de blockchain.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home