Russische overheid naarstig op zoek naar meer dataopslagcapaciteit

datacenter

Rusland kan binnen twee maanden met een enorm opslagtekort kampen. Westerse cloudproviders die hun diensten stopzetten in het land net als de toegenomen opslagbehoefte van de overheid om bijvoorbeeld videomateriaal op te slaan, liggen aan de basis van het probleem.

Verschillende Westerse cloudproviders trokken weg uit Rusland na de start van de oorlog. Het wegnemen van deze diensten verplichtte Russische bedrijven over te stappen op cloudopslag Russische aanbieders. Binnenkort zouden de gevolgen daarvan pijnlijk duidelijk kunnen worden, want Rusland lijkt op een enorm opslagtekort af te stevenen.

Meer data, meer opslag

Momenteel is de Russische overheid aan het onderzoeken of en op welke manier het tekort te vermijden is. Russisch nieuwsmedium Kommersant beweert informatie te hebben over een vergadering van het Ministerie van Digitale Transformatie. Als mogelijke oplossing bekijkt de overheid leasemogelijkheden van alle beschikbare binnenlandse opslagapparatuur, tot het in beslag nemen van apparatuur die bedrijven achterlieten bij hun vertrek.

Het probleem ligt volgens de nieuwsoutlet niet alleen bij cloudproviders die hun diensten stopzetten. Russische overheidsinstellingen hebben zelf namelijk groeiende opslagbehoeften door experimenten met slimme steden. Data van surveillancecamera’s en gezichtsherkenningssystemen moeten ergens bewaard worden.

lees ook

Rusland wil zichzelf misschien van het internet loskoppelen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home