Amazon, Microsoft en Google weren nieuwe Russische gebruikers uit clouddiensten

Storing cloud

De clouddiensten AWS, Azure en Google Cloud nemen geen nieuwe gebruikers aan in Rusland. Russische bedrijven en gebruikers die reeds intekenden op één van de diensten, kunnen de cloudservice wel blijven gebruiken.

Over de afgelopen weken besloten verschillende bedrijven verkopen en services in Rusland te staken. Amazon, Microsoft en Google sluiten zich alle drie bij deze beweging aan en laten geen nieuwe gebruikers toe op hun clouddiensten. De drie grootste cloudspelers blijven reeds bestaande Russische klanten wel bedienen.

Microsoft kondigde op 4 maart aan de verkoop van producten en diensten op te schorten in Rusland. Onder die diensten valt ook de clouddienst Azure van het bedrijf. Bestaande contracten laat het bedrijf onaangeroerd, omdat het afsluiten van die contracten ervoor zou zorgen dat de digitale mogelijkheden voor organisaties en gebruikers enorm beperkt zouden zijn.

lees ook

Microsoft schort eveneens verkoop producten en diensten op in Rusland

Amazon liet op diezelfde dag weten geen datacenters in Rusland te hebben voor zijn cloudienst AWS. Verder verduidelijkte het bedrijf dat hun beleidsregels het niet toelaten zaken te doen met de Russische overheid.

Afgelopen dinsdag vulde Amazon dat bericht aan door te laten weten bijkomende maatregelen te treffen tegen Rusland. “We accepteren geen nieuwe AWS-klanten uit Rusland en Wit-Rusland.”

Bij Google zijn de zaken niet anders. Het bedrijf benoemde gisteren zijn clouddienst als één van de services die ingeperkt worden in Rusland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home