2 op 3 bedrijven maken zich zorgen om extreme datagroei

Uit een onderzoek blijkt dat compliance van datamanagement de grootste zorg is, gevolgd door de bezorgdheid over het uit de hand lopen van de datagroei.

In een onderzoek door Cloudera bij 850 Europese organisaties met meer dan 1.000 werknemers blijkt dat dat bijna tweederde (63%) van de ondervraagden van mening is dat silo-data het voor hen moeilijker maakt om te voldoen aan de regelgeving voor datacompliance.

Veel organisaties gebruiken meerdere oplossingen om data gedurende de hele levenscyclus te beheren. Dit drijft echter de complexiteit op: 79 procent van de IT-beslissers zegt dat het integreren van oplossingen voor data-analyse en -management de compliance tot een grotere uitdaging heeft gemaakt.

Compliance van datamanagement is de grootste zorg is voor 79 procent van alle respondenten. Verder is tweederde (66%) van hen ook bezorgd over het uit de hand lopen van de datagroei.

Hogere kosten

Ruim driekwart (78%) van de voor dit onderzoek ondervraagde IT-beslissers is van mening dat de integratie van deeloplossingen voor data-analyse en -management de datakosten heeft opgedreven. Vrijwel iedereen (99%) is het erover eens dat het integreren van verschillende oplossingen die nodig zijn voor het datamanagement gedurende de levenscyclus ervan een uitdaging is.

Een derde (34%) vindt het een ‘significante uitdaging’. Dit leidt ertoe dat organisaties inmiddels ruim een kwart (28%) van hun jaarlijkse IT-budget besteden aan datamanagement tijdens de gehele levenscyclus.

“Naarmate de datahoeveelheid blijft groeien, wordt compliance voor meer organisaties een enorme uitdaging”, zegt Chris Royles, EMEA Field CTO bij Cloudera. “Door innovaties zoals AI neemt namelijk ook de complexiteit toe, en met de regelgeving die daarvoor op komst is, wordt het steeds moeilijker om aan alle regelgeving te blijven voldoen. Organisaties doen er verstandig aan data als een product te gaan zien en te beschermen door ervoor te zorgen dat compliance altijd en overal mogelijk is.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home