LCL investeert 120 miljoen euro in datacenters

Datacenter_LCL

Datacenterspecialist LCL Data Centers maakt de komende twee jaar 120 miljoen euro vrij voor infrastructuurinvesteringen. Het datacenterbedrijf zal in uitbreidingen (100 miljoen euro) en duurzaamheid (20 miljoen euro). LCL investeert in uitbreidingsprojecten in Aalst en Diegem.

Met de investeringen wil LCL een nog groter Belgisch-Europees en duurzaam datacenternetwerk worden, aldus het persbericht. “Om de referentie te blijven binnen de Belgische datacentersector, is het belangrijk om onze bestaande datacenters verder uit te breiden en te voorzien van duurzame innovaties”, verklaart Laurens van Reijen, managing director van LCL Data Centers. “Enkel zo kunnen we zo veel mogelijk klanten ontvangen en bedienen. De investeringen die we zullen doen, zijn een vooruitgang voor ons bedrijf, en voor onze bestaande en toekomstige klanten. “

Uitbreidingsplannen in Aalst en Diegem

LCL investeert 100 miljoen euro de uitbreiding van twee van zijn datacenters in Aalst (LCL Brussels-West) en Diegem (LCL Brussels-North). Door de jaarlijkse groei van tien procent zijn de twee datacenters ondertussen aan de krappe kant. Het bedrijf legde in Aalst al de eerste steen voor uitbreidingen (2.367m2 extra datazaal) aan het bestaande datacenter. In Diegem zullen er vanaf december 2023 tot oktober 2025 uitbreidingswerken zijn. Dit gaat over een gebouw dat de hoogte ingaat met 4 bouwlagen (5 verdiepingen in totaal). De netaansluiting van extra 24 MW is al in aanbouw en heeft een datazaal van 4.000 m².

lees ook

LCL maakt als eerste Belgische datacenter gebruik van biobrandstof

Op het vlak van sustainability investeert LCL vooral in hernieuwbare energie, het verbeteren van zijn Power Usage Effectiveness (PUE-) en het verminderen van zijn CO2-voetafdruk. Zo zal het bedrijf zonnepanelen plaatsen op de gevel in Diegem. Daarnaast wil LCL de PUE in al zijn datacenters doen dalen naar 1,3 tegen 2030. Voorlopig heeft enkel Aalst een PUE die lager is dan 1,3. Hiervoor investeert LCL in onder andere energiezuinigere koelinstallaties. De datacenterspecialist wil de CO2-uitstoot reduceren door onder andere een verbeterde lekdetectie te installeren in de koelinstallaties, de hernieuwbare brandstof HVO100 te gebruiken voor al zijn noodgeneratoren en zijn wagenpark verder te elektrificeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home