Penta Infra koopt hypermoderne Nexus-datacenter en maakt intrede in België

Beeld: nexus-datacenter.be / Ghelamco

Penta Infra koopt het splinternieuwe Nexus-datacenter. Dat blinkt uit door een modern design met oog voor duurzaamheid, en zal een nieuwe Vlaamse supercomputer huisvesten.

Datacenterprovider Penta Infra maakt zijn intrede in België met de overname van de Nexus-datacentersite nabij Brussel. Nexus werd gebouwd door Ghelamco in het Green Energy park in Zellik, in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en het Universitair Ziekenhuis Brussel. De site heeft een capaciteit van 7,2 MW en draait op honderd procent groene energie. Nexus gaat bovendien de volgende Vlaamse supercomputer huisvesten.

Groen datacenter

Penta Infra koopt Nexus van Ghelamco en lijft het in zijn portfolio in als Penta Infra BRU01. “Brussel ligt in het hart van zowel Europa als de data-intensieve FLAP-hubs”, aldus Penta Infra-CEO Bob Springers. “Dit prachtig ontworpen datacenter is het perfecte flexibele platform voor digitale groei. De uitzonderlijke duurzaamheidskenmerken maken het datacenter een uitstekende toevoeging aan ons honderd procent groene energie-aangedreven portfolio.”

lees ook

VUB krijgt Tier-1-supercomputer ter waarde van 12 miljoen euro

Nexus heeft enkele interessante groene kenmerken, zoals een volledig fotovoltaïsche gevel met een capaciteit tot 0,5 MW, regenwaterrecuperatie voor koeling en hergebruik van warmte. De site zou CO2-neutraal zijn en heeft daarvoor verschillende certificaten gekregen.

Nieuwe speler in België

Penta Infra was nog niet aanwezig in België, maar al wel in Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Nederland, waar ook het hoofdkwartier van het bedrijf staat. Het bedrijf zet in op duurzame en neutrale datacenters in strategische regio’s.

Met de komst van Penta Infra naar België, vervoegt het bedrijf verschillende andere colocatiespecialisten met datacenters rond Brussel en elders in het land. Digital Realty en LCL Datacenters zetten bijvoorbeeld ook sterk in op lokale verankering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home