Kies welke data waar staan met de Oracle Globally Distributed Autonomous Database

Oracle think autonomous

Oracle lanceert de Globally Distributed Autonomous Database. Die omvat de functionaliteit van de gewone autonome database, met daarbij gedetailleerde mogelijkheden om te bepalen welke data waar geparkeerd staan.

Oracle maakt zijn Globally Distributed Autonomous Database algemeen beschikbaar. De oplossing is een variatie op de gekende autonome database van Oracle. Schaalbaarheid, beveiliging, back-ups en updates zitten met andere woorden vanzelf ingebakken. Oracle voorziet echter extra controlemechanismen waarmee je kan bepalen welke data waar staan.

De gedistribueerde database biedt een centrale logische database met daaronder gesplitste partities. Iedere partitie is een eigen instance van een database, met daarin een subset van de data waaruit de centrale database bestaat. Gebruikers krijgen met de Globally Distributed Autonomous Database controle over de plaatsing van die partities.

Regelgeving en latency

 Je kan dus kiezen om ze in één of meerdere regio’s te plaatsen, rekening houdend met regelgeving die misschien van toepassing is op de gegevens in kwestie. De technologie is ook handig wanneer je stukken van een performante transactiedatabase met lage latency-vereisten over verschillende regio’s wil spreiden.

De Globally Distributed Autonomous Database ondersteunt zowat alle datatypes. Bestaande SQL-query’s functioneren zonder aanpassingen op de gedistribueerde database zoals op een gewone autonome database.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home