‘Oracle Database in Azure is dure affaire’

microsoft oracle

Oracle zou licenties flink doorrekenen voor klanten die hun Oracle Database bij Azure willen draaien, waarschuwen experts.

Oracle rekent twee vCPU’s als equivalent voor één Oracle Processor-licentie voor klanten die Oracle Database@Azure omarmen. Dat blijkt uit de documentatie van Oracle zelf, en maakt het aanbod een dure zaak. Dat concluderen experts in reacties aan The Register. Het komt er in essentie op neer dat klanten dubbel zoveel betalen om hun licenties naar Azure te verhuizen.

Geen one-stop-shop

Het probleem met Oracle Database@Azure is dat je in essentie met twee partijen in zee gaat, ook al belooft de oplossing een nauwe integratie. Je moet zaken kopen bij Oracle en bij Microsoft. Dat komt klaarblijkelijk duur uit.

Oracle introduceerde Oracle Database@Azure in september vorig jaar. De oplossing maakt het mogelijk om een Oracle Database te provisioneren op een Exadatasysteem dat in een Azure-datacenter staat. De database zit vervolgens netjes geïntegreerd met het Azure-ecosysteem, waar een klant misschien de rest van zijn infrastructuur en data heeft neergepoot. Voor dergelijke situaties is het aanbod potentieel interessant, ook al lijkt het zeker niet de goedkoopste manier om je Oracle-database te draaien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home