Oracle Autonomous Database algemeen beschikbaar bij Azure

Oracle versterkt zijn samenwerking met Microsoft door zijn Autonomous Database algemeen beschikbaar te maken binnen de samenwerking met Azure.

Oracle maakt zijn Autonomous Database algemeen beschikbaar via de Oracle Database@Azure-samenwerking. Oracle werkt al sinds 2022 nauw samen met Microsoft en Azure. Exadata draaide al binnen Azure, maar nu komt het voornaamste databaseproduct van Oracle daarbij.

Binnen Azure

De Oracle Autonomous Database wordt beheerd door Oracle zelf, maar draait binnen het Azure-ecosysteem. De prijs van de oplossing bij Azure zal dezelfde zijn als op OCI, maar klanten kunnen hun Azure-credits inzetten om de Oracle-diensten te kopen. Dat is handig voor klanten die al in het Azure-ecosysteem zitten, en zonder bijkomende complexiteit en kosten een meerwaarde willen halen uit de Oracle Autonomous Database.

Klanten zullen de database kunnen gebruiken vanaf kleine projecten met twee ECPU’s, tot heel grote implementaties. De samenwerking komt eerst naar de Azure East US-regio en zal daarna uitrollen naar andere regio’s, maar de twee partijen communiceren nog niet wanneer.

Oracle positioneert zich de laatste jaren steeds meer als multicloud-speler, die graag samenwerkt met (sommige) andere cloudproviders. Eerder deze week zette Oracle nog een samenwerking met het Google Cloud Platform in de verf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home