Microsoft klopt aan bij Oracle voor meer rekenkracht voor OpenAI

oracle

Microsoft omarmt de Oracle Cloud om zo voldoende GPU-rekenkracht te voorzien voor OpenAI. Oracle zou een groot datacenter aan het bouwen zijn, volgepropt met accelerators.

Om tegemoet te komen aan de immense hardware-eisen van OpenAI, breidt Microsoft het Azure AI-platform uit naar de Oracle Cloud Infrastructuur (OCI). Dat is een opvallende zet, die aangeeft hoe hongerig OpenAI is voor GPU-rekenkracht. Microsoft heeft immers niet veel voordeel bij de zet, tenzij OCI voldoende GPU-accelerators in huis heeft, terwijl Microsoft op zoek is naar meer.

Oracle zou momenteel een groot datacenter aan het bouwen zijn, volgestopt met Nvidia-chips. Dat zei CTO Larry Ellison althans. De helft van dat datacenter zou gebruikt worden door Microsoft.

Interconnect

OCI en Azure genieten al een tijdje van een voorkeursrelatie. Sinds enkele jaren bestaat er bijvoorbeeld de Oracle Interconnect voor Azure, waarbij klanten supersnelle verbindingen tussen beide datacenters kunnen opzetten met een latency van minder dan 2 ms.

De nu aangekondigde samenwerking is echter van een andere orde. Microsoft gaat zijn diensten naar OCI uitbreiden, om zo tegemoet te komen aan de eisen van OpenAI waarin het zo heeft geïnvesteerd. Dat toont aan hoe schaars de krachtigste GPU’s van Nvidia zijn. Je kan ervan op aan dat Microsoft de capaciteit liever zelf in huis zou hebben, moest het voldoende GPU’s op de kop kunnen tikken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home