Zoom krijgt virtuele flexwerkplekken en andere nieuwigheden

Zoom maakt zich klaar voor een reeks nieuwigheden. Opvallende nieuwkomer tussen de vernieuwingen is Zoom Spots: een virtuele flexwerkruimte.

Er wordt verder gesleuteld aan het videoplatform Zoom. Het tempo van vernieuwingen blijft hoog om bij te kunnen benen met concurrenten Slack en Teams. “Het afgelopen jaar werden meer dan 1.500 nieuwe functies aan het platform toegevoegd”, weet Joseph Chong, Head of Product, Solutions en Industry Marketing bij Zoom.

Zijn collega Theresa Larkin kondigt op Zoomtopia verschillende nieuwe functies aan. De meest opvallende aankondiging vormt Zoom Spots. Het gaat om een nieuw onderdeel van het Zoom-platform waarin collega’s al videobellend kunnen samenwerken.

Met de mogelijkheid om van meerdere Spots lid te zijn, creëert het platform een online flexwerkruimte. “Op kantoor heb je ook de mogelijkheid om iedere dag van bureau te wisselen”, luidt de redenering. Eén spot ondersteunt 1.000 deelnemers en de functie komt in het voorjaar van 2023 beschikbaar.

Integratie van Zoom Team Chat

Verder zijn er integraties van Zoom Team Chat. Het chatplatform kreeg in september opnieuw liefde van Zoom en dat onderstreept het communicatieplatform nu verder. Zoom Team Chat verenigt voortaan de chat van videogesprekken met de al lopende conversaties. Bovendien komen Zoom Phone en Zoom Team Chat samen.

lees ook

Zoom One bundelt bestaande pakketten en lanceert realtime Nederlandse vertaling

Voor de videovergaderingen komen er slimme opnames die lange meetings zelf in de essentiële onderdelen verdeelt en templates voor de vergaderinstellingen. Een boodschap kleur geven kan met nieuwe avatars, waarbij de dierengezichtjes aangevuld worden met menselijke poppetjes, maar je kan er ook voor kiezen om een chatbericht te personaliseren met een videoboodschap.

Optimalisaties

Tot slot komen er functies die de beleving van videovergadering optimaliseren, zowel in Zoom Spaces als bij Zoom Events. Zoom Spaces integreert met Zoom Rooms om vertalingen en het whiteboard in vergaderingen te brengen en een intelligente director kiest via welke camera een spreker het best in beeld komt. De hardware geeft gebruikers overigens ook een gepersonaliseerd overzicht van de dagen waarop hij of zij best naar kantoor kan komen. Zoom Events krijgt dan weer hulp met het vaststellen van de ideale bandbreedte om online events bij deelnemers thuis te krijgen.

lees ook

Meer dan een app: Zoom wil ’s werelds video-besturingssysteem worden

De nieuwe functies kregen nog geen officiële lanceringsdatum mee. Larkin geeft wel mee dat de verbeteringen niet in alle landen tegelijk beschikbaar komen, de Verenigde Staten zal met grote waarschijnlijkheid voorsprong krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home