Microsoft geeft een overzicht van de nieuwe functies in Teams

In oktober kreeg Teams verschillende nieuwe functies. Zodat de gebruiker bijblijft, lijst Microsoft alles even op.

Microsoft gaf ook in oktober verschillende nieuwe functies vrij voor het communicatieplatform Teams. Omdat oktober voor de techgigant in het teken stond van zijn eigen Ignite-conferentie, verzekert het met een blog dat de nieuwe functies niet in dovemansoren vallen.  

Vergaderingen

Tijdens vergaderingen zijn er functies die een online meeting meer moeten laten aanvoelen als een vergadering op kantoor. In Modus Samen, een functie die participanten virtueel samenbrengt in een bepaalde setting, krijgen organisatoren de mogelijkheid om deelnemers een stoel toe te wijzen in de virtuele ruimte.

Bron: Microsoft

Voor Android-gebruikers van de chatapplicatie werd ‘companion mode’ verbeterd. Via deze modus kan een mobiele telefoon aan de vergadering worden toegevoegd om bijvoorbeeld een presentatie te tonen. Tijdens het deelnemen aan een vergadering is er nu de mogelijkheid om chat, live-reacties en het whiteboard te gebruiken via de smartphone. Verder is het mogelijk geworden om een meeting bij te wonen door slechts één keer te klikken en zal audio automatisch uitschakelen om echo te voorkomen.

Bij deelnemers die de gedeelde inhoud te zien krijgen, wordt het mogelijk om deze inhoud in een apart venster te zetten. Daardoor kan de deelnemer naast de inhoud alle deelnemers aan de vergadering in beeld houden.

Bron: Microsoft

Tot slot is er bij vergaderingen een nieuwe functie om doven en slechthorenden beter te ondersteunen. Vergaderingen kunnen onmiddellijk van ondertiteling voorzien worden door een nieuwe AI-functie. De functie is beschikbaar voor meetings in het Nederlands. Let alleen op dat het momenteel om een algemeen beschikbare test gaat. Microsoft is van plan de functie achter een betaalmuur te plaatsen van zodra Teams Premium bestaat.

lees ook

Microsoft Teams Premium wordt betaalde add-on voor meer AI en beveiliging

Chat en samenwerken

Verder zijn er belangrijke verbeteringen voor de chat- en samenwerkingsmogelijkheden. Zo zit AI voortaan in groepchats om voorgestelde antwoorden te generen, maar kan je het antwoord ook net extra persoonlijk maken door een snelle videoboodschap naar je collega te sturen. Deze functie is nog niet beschikbaar op mobiel, daar brengt Microsoft tegen het einde van dit jaar verandering in.

Bron: Microsoft

Verder kunnen administratoren Adobe Acrobat als standaardapp instellen om bestanden te openen, wat voor een snellere werkflow zorgt. Gedeelde bestanden kan je voortaan ook volledig uit de chatapplicatie verwijderen of hernoemen.

Verder zijn er nog kleine verbeteringen in de manier om een agenda in te plannen via de kalender uit Teams, ondersteunt het chatplatform opnieuw meer toestellen en is de belhistoriek in een beter overzicht gegoten. Alle vernieuwingen vind je in deze blog.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home