Zoom sleutelt verder aan platform en lanceert digitaal whiteboard

Zoom kondigt verschillende updates aan. Een virtueel whiteboard en gebaarherkenning zijn de meest opvallende updates.

2022 zette Zoom al in met de aankondiging van acht nieuwe toevoegingen. Uit deze lijst lanceert het communicatieplatform nu Zoom Whiteboard. Deelnemers kunnen daarmee samenwerken op een digitale whiteboard, ook buiten een vergadering om. De functie is beschikbaar op versie 5.10.3 of hoger in de desktop app, Zoom Meetings en Zoom Rooms.  

Bron: Zoom

Klikken overbodig maken

Een verrassing in de verschillende doorgevoerde updates is de toevoeging van gebaarherkenning. Participanten kunnen voortaan hun hand opsteken of een duim omhoog geven en dezelfde emoji zal automatisch in het videovenster van de deelnemer verschijnen. Voorlopig zijn er niet meer mogelijkheden. Om de functie uit te proberen moet je gebaarherkenning handmatig inschakelen.

Kleine aanpassingen aan het platform zijn de mogelijkheden om chatnotificaties uit te schakelen en een overkoepelende ruimte te creëren waarin alle pollresultaten staan opgeslagen. Organisatoren van videovergaderingen krijgen verder toegang tot videogegevens van deelnemers aan Breakout Rooms. Het gaat om gegevens over het schermdelen en de audiostatus.

lees ook

Zonder zorgen op Zoom: de 15 beste tips om te videobellen

Verder is er een extra beveiligingsmaatregel ingebouwd. Het platform laat gebruikers voortaan een éénmalig wachtwoord ingegeven wanneer een ongebruikelijke activiteit wordt opgemerkt. Daar wordt meestal inloggen vanaf een nieuw toestel of vanuit een ander land onder verstaan. De aanpassing is enkel van toepassing op accounts waarop een zakelijk e-mailadres werd geregistreerd en 2FA niet staat ingeschakeld.

Zoom IQ for Sales

Zoom IQ for Sales werd enkele weken geleden al aangekondigd. Kort uitgelegd analyseert de functie videovergaderingen wat verkopers de mogelijkheid geeft hun communicatievaardigheden bij te schaven. Meer informatie over de mogelijkheden die deze toevoeging geeft, lees je hier.

Enkele verbeteringen aan Zoom Events zagen toen ook al het levenslicht. De recentste update vergroot nu ook het aantal toegelaten deelnemers aan een online event op het platform. 1.500 deelnemers, 300 exposanten, 20 vertegenwoordigers per sponsor en 20 vertegenwoordigers per standhouder worden voortaan toegelaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home