Zoom brengt functie uit om jezelf in een dier om te toveren

Zoom laat gebruikers zichzelf omtoveren in dieren. Het gezicht van de gebruiker is niet zichtbaar als de functie actief is. Enkel lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen worden door het diertje nagespeeld.

Door de nieuwste functie van Zoom kan je jezelf verbergen achter een avatar tijdens een videovergadering. Ideaal als je nog geen tijd had om jezelf op te frissen voor de vergadering vroeg in de ochtend bijvoorbeeld.

Volgens het communicatieplatform zorgt de functie voor leuke conversaties. “Videocommunicatie is een modern wonder, maar het creëren van magische en spontane momenten die persoonlijke interacties zo speciaal maken, kan lastig zijn in een virtuele omgeving”, schrijft het platform in de aankondiging.

Lichaamstaal

Als je jezelf verandert in een diertje, kunnen participanten niet langer je gezicht zien. Je lichaamshouding en gezichtsuitdrukking neemt de avatar wel over. Hiervoor detecteert de functie je gezicht door middel van je camera.

Momenteel is de functie nog in bèta. Administratoren moeten mogelijks wel toegang verlenen om de avatars te proberen.

Als je camera actief is, ga je naar de video-opties. Selecteer bij Achtergrond en effecten de optie Avatars om jezelf in een dier om te toveren. In de toekomst zal Zoom nieuwe avatars beschikbaar maken. Het is niet de bedoeling van het communicatieplatform om de focus op dieren te leggen.

lees ook

Microsoft maakt van Teams een computerspel voor vergaderingen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home