Zoom daagt Microsoft Teams uit met Zoom Team Chat

Zoom geeft zijn Zoom Chat-platform een nieuwe naam en nieuwe functies. Zoom Team Chat is zoals de naam aangeeft een rechtstreekse concurrent voor Microsoft Teams maar ook Slack.

Zoom herlanceert Zoom Chat als Zoom Team Chat. Team Chat speelt in dezelfde categorie als Microsoft Teams en Slack. Het platform dient met andere woorden als centrale communicatiehub voor je bedrijf. Je kan er chatten met collega’s en teams, maar ook Zoom-meetings starten. Net als de concullega’s wil Zoom met het platform een centrale communicatiehub bieden.

De naamsverandering is nodig om verwarring te voorkomen. Gebruikers waren niet helemaal mee met het verschil tussen de chatfunctie tijdens een Zoom-call en het platform Zoom Chat. Zo bleef het platform een beetje onder de radar.

Nieuwe functies

Zoom Team Chat krijgt meer dan alleen een naamsverandering. Tegen het einde van de maand zal Zoom het platform ook met nieuwe functionaliteit uitrollen. Zo kan je chatberichten van een Zoom-meeting naar een Team Chat-kanaal sturen, of meetings inplannen via een Team Chat-kanaal.

Andere zaken die je van een communicatiehub mag verwachten, kan Team Chat al. Zo kan je met individuele collega’s chatten of kanalen opzetten. Ook bestanden delen is een optie, alsook connecties opzetten met externe partijen zoals consultants of klanten. Teams Chat is inbegrepen in Zoom One. Zoom garandeert bovendien de nodige veiligheid.

Moordende concurrentie

De naamsverandering zal helpen, maar Zoom zet hier in op een erg competitieve markt. Microsoft benadert die met Teams via het Office-abonnement, terwijl Slack intussen eigendom is van CRM-gigant Salesforce. Dat bedrijf wil Slack als een digitaal hoofdkwartier voor je onderneming positioneren en werkt daartoe aan tal van integraties.

Zoom is intussen een gekende naam voor videomeetings, maar minder voor het hele Hub-gebeuren. De concurrentie is moordend, maar Zoom heeft beslist de nodige ervaring om een relevante rol te spelen in het segment.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home