Zoom haalt zijn ‘Gallery View’ terug naar de nieuwe app

Zoom gallery view

Eerder deze week schreven we al dat Zoom zijn originele app vervangen heeft door een nieuwe Progressive Web App (PWA). Daar kwamen echter heel wat problemen bij kijken, alsook de plots verdwenen ‘Gallery View’. Nu bevestigt het bedrijf dat deze functie de komende weken terug wordt uitgerold.

Eerder deze week kon je lezen dat Zoom stilletjes aan de stekker uit zijn originele app heeft getrokken om plaats te maken voor de nieuwe PWA. De ‘verbeterde’ versie stond echter nog bol van de problemen, waaronder ook het niet meer ondersteunen van de Gallery View op low-end Chromebooks.

De juiste processor

De vereisten voor de PWA van Zoom en de galerijfunctie hangen vast aan welke processor je Chromebook bezit. Het toestel heeft namelijk meer dan een dual-core processor nodig om alles goed te kunnen verwerken. Chromebooks met Intel Celeron-chips missen dus de nodige ondersteuning voor de Gallery View. Hierdoor kunnen gebruikers enkel ‘Speaker View’ gebruiken.

Slechte reviews

Belangrijk om te weten is dat de originele versie van de app de functie wel ondersteunde op deze toestellen. Gebruikers die gewoon snel willen videovergaderen, raken gefrustreerd en klagen dan ook talrijk in de reviews van de nieuwe PWA.

Een woordvoerder van Zoom laat echter weten dat het bedrijf aan het werk is om de functie weer beschikbaar te maken vanaf begin december. Een specifieke datum ligt helaas nog niet vast.

lees ook

Zoom geeft alle gebruikers live transcripties

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home