Zoom stapt over naar ‘verbeterde’ Chrome OS-app zonder problemen aan te pakken

Zoom

In juni kondigde Zoom een verbeterde versie aan van zijn reguliere app voor Chrome OS. De Progressive Web App (PWA) kon je sindsdien in bèta gebruiken met enkele nieuwe functies. Nu stapt het bedrijf helemaal over naar de PWA, inclusief onopgeloste problemen voor Chrome OS-gebruikers.

Zoom lanceerde in juni de Progressive Web App (PWA) voor Chrome OS-gebruikers. De verbeterde versie van de reguliere app – met enkele nieuwe functies – kan je sindsdien in bèta gebruiken. De laatste weken heeft Zoom echter stilletjes aan de stekker uit de originele app getrokken, waardoor veel gebruikers nu genoodzaakt zijn de upgrade te installeren.

Het bedrijf verwijderde de reguliere app uit de Chrome-webwinkel, maar je kan de toepassing wel nog terugvinden via een directe link. Om meetings met zekerheid bij te kunnen wonen, moeten de meeste Chrome OS-gebruikers nu de Zoom PWA downloaden via de webwinkel of vanuit de Google Play Store.

Verhoogde vereisten

Toch kampt de PWA met veel problemen, vooral dankzij zijn technische vereisten. Veel gebruikers kunnen bijvoorbeeld de ‘Gallery View’ niet meer gebruiken, gezien de meeste dual-core toestellen deze optie blokkeren. Documentatie over de verhoogde vereisten is op dit moment echter nog niet beschikbaar.

Problemen en lage rating

De vele bugs in de ‘verbeterde’ versie zijn onder andere het plots uitvallen van het scherm, maar wel nog de audio kunnen horen, of het uitvallen van het geluid terwijl je het beeld nog kan zien. Daarnaast kan je op eender welk moment worden uitgelogd uit je account.

Bovendien kan je links om meetings bij te wonen niet openen in de nieuwe app, wat nogal noodzakelijk lijkt voor het vergaderplatform. Om dat probleem op te lossen laat het bedrijf je de originele versie van de app installeren – die niet langer werkt – met een link onderaan de pagina die de PWA opent.

Omwille van deze problemen krijgt de app dan ook een zeer lage score in de Play Store. Wat Zoom van plan is om deze problemen op te lossen, is tot nog toe niet bekend.

lees ook

Zonder zorgen op Zoom: de 15 beste tips om te videobellen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home