Zoom Clips algemeen beschikbaar

In augustus stelde Zoom de nieuwe functie Zoom Clips voor. Die manier om video rechtstreeks via het platform op te nemen en te delen is na de bètaversie nu beschikbaar voor (bijna) alle gebruikers.

Afgelopen zomer lanceerde Zoom zijn nieuwe feature Zoom Clips, maar toen nog in bèta. Nu is de videofunctie echter algemeen beschikbaar. Met Clips kunnen gebruikers video rechtstreeks opnemen en laten afspelen in Zoom. Dat is geen primeur, concurrent Slack beschikt al enkele jaren over een gelijkaardige feature.

Praktisch

Met Zoom Clips kunnen gebruikers direct in het platform korte video opnemen, monteren en delen. Dat kan zowel intern als extern en je kan instellen wie ze mag bekijken. Clips worden opgeslagen in een gecentraliseerd contentmanagementsysteem, voorzien van een eenvoudige zoekfunctie.

Wie toegang heeft tot een video kan daar commentaar bij achterlaten of gewoon reageren met een emoji. De maker van een Clip kan dan weer zien hoeveel views er zijn.

De bedoeling van Zoom Clips is eerst en vooral om het aantal meetings te verminderen, een uitleg kan gewoon worden opgenomen en gedeeld. Zo kan elke betrokken partij die bekijken wanneer hij of zij er tijd voor heeft. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor bedrijven die internationaal opereren en voor videovergaderingen steeds rekening moeten houden met verschillende tijdzones.

lees ook

Zoom introduceert waaier aan nieuwe AI-toepassingen

Niet helemaal algemeen

Zoom Clips Plus is nu beschikbaar voor abonnees van Zoom One, zonder extra kost. De meeste andere accountformules, zoals Zoom One Basic, hebben toegang tot Clips Basic:

  • Tot vijf clips opnemen
  • Video’s van niet langer dan twee minuten
  • Mogelijkheid tot aankoop Clips Plus aan 6,99 US dollar per maand (vanaf december)

Gebruikers met een Zoom United-licentie hebben pech, voor hen is Zoom Clips geen optie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home