Videocalls hoeven niet meer live op Zoom

zoom

Zoom introduceert Zoom Clips, een manier om video op te nemen en bewerken, om achteraf te kunnen versturen.

Een uitleg via video is soms handiger dan uitgetypt in een mail. Voor wanneer dat niet meteen live gaat, introduceert Zoom nu Zoom Clips. Met deze functie kan je een video opnemen en bewerken, om daarna naar collega’s te sturen.

Motivatie

Impromptu videocalls zijn niet altijd een evidentie, je moet soms echt al geluk hebben dat iedereen meteen beschikbaar is. Soms wil je bepaalde zaken toch zo snel en duidelijk mogelijk laten weten aan je collega’s.

Deze nieuwe functie is bedoeld voor wanneer video veel praktischer is dan een tekst, maar niet iedereen beschikbaar is voor een call. Als je iets moet tonen bijvoorbeeld.

Praktisch

Clips is mogelijk in zowel de app als het online portaal en via de taakbalk van Apple of Windows. Wanneer je de optie aanklikt om een Clip te creëren, heb je verschillende mogelijkheden:

  • Een gewone opname van jezelf, je scherm of beiden
  • Een geselecteerd scherm of je volledige desktop opnemen
  • Gebruik maken van een virtuele achtergrond
  • Geluid dempen
  • Gebruik maken van verschillende opties voor de videokwaliteit

Bovendien kan je de clip daarna nog aanpassen, als je dat wil, je kan ongewenste stukken eruit knippen.

Gebruik

Wanneer de video af is, kan je die opslaan. Je kan de Clip een titel en omschrijving geven en tags toevoegen om ze achteraf op te zoeken.

Als de Clip is afgewerkt, kan je die vervolgens ook doorsturen naar je collega’s. Dat kan met een e-mail via het online portaal of met een kopie van de link naar de Clip. Je kan de instellingen ook aanpassen per video, zo beslis je of iedereen met de link toegang heeft, alleen mensen in je organisatie of alleen gebruikers met een uitnodiging.

Zoom Clips is nu beschikbaar in publieke bèta voor alle gebruikers van Zoom One, dus inclusief Zoom One Basic.

We zijn benieuwd of het personeel van Zoom hier zelf heel veel gebruik van gaat maken, nu die mensen worden aangespoord om weer op kantoor te komen werken. Werknemers wereldwijd bij bedrijven met Zoom, die kunnen sinds kort dan weer gebruik maken van Workvivo, nadat het communicatieplatform eerder dit jaar deze startup overnam.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home