WhatsApp test ‘stil’ bellen in chatgroepen

WhatsApp

Bellen in chatgroepen kan voortaan subtieler. Alle leden ontvangen met de nieuwe functie een stille melding, geen actieve telefoonoproep.

Wie WhatsApp zegt, zegt automatisch chatgroepen. Iedereen zit er minstens in één, de meesten vermoedelijk in te veel. Vandaag kan je al in zo’n chatgroep starten met bellen, maar dan gaat de melding af bij iedere gebruiker dat hij of zij wordt opgebeld. Handig is anders, de ideale timing om een groep (stiekem) te verlaten.

In de nieuwste bètaversie van WhatsApp test de chatclient volgens WABetaInfo een functie uit waar je ‘stil’ kan bellen in een aparte voice chatruimte. Je kan zo’n ruimte binnen een groep starten, waarna iedereen in de groep een stille melding ontvangt. In de chatgroep verschijnt een chatbubbel met de melding dat iemand een voice chat heeft gestart.

Om deze groep te vervoegen, tik je op de bubbel en kan je meeluisteren en indien nodig actief deelnemen met je stem. Is een sessie gedurende 60 minuten leeg? Dan houdt de voice chat automatisch op. Er kunnen meerdere sessies tegelijk lopen binnen een chatgroep.

WhatsApp meldt dat de standaard end-to-end encryptieregel geldt en niemand de inhoud van het bericht kan beluisteren buiten de deelnemers van de groep zelf.

De nieuwe functie is voorlopig enkel beschikbaar voor bètatesters van WhatsApp. Wie dat wil worden op Android, kan via deze link zichzelf aanmelden en daarna de app updaten in de Google Play Store. Voor iOS zijn er voorlopig geen bètaprogramma’s beschikbaar via TestFlight.

WhatsApp evolueert de afgelopen maanden aan een sneltempo. Sinds eind vorige week kan je korte videoboodschappen versturen en berichten verzenden naar niet-opgeslagen contacten. Je kan voortaan ook meerdere accounts toevoegen op één smartphone en berichten bewerken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home