Verstuur nu korte videoboodschappen via WhatsApp

whatsapp kaspersky

Je kan nu rechtstreeks via WhatsApp korte videoboodschappen opnemen en meteen versturen.

Op WhatsApp is het nu mogelijk om rechtstreeks korte videoboodschappen op te nemen en meteen te versturen. Net als andere berichten op het platform zijn ook deze end-to-end versleuteld.

Camera, actie

Wie dat wil kan natuurlijk apart een video opnemen en dat zo via WhatsApp delen, maar voor video’s tot een minuut in lengte gaat dat nu via de app zelf. Eigenlijk is het een beeldende versie van de stemberichtjes die je al lang kan sturen.

Het enige dat je moet doen is de functie aanklikken en ingedrukt houden. Je hebt ook de optie om dat vast te zetten en handenvrij te gaan. De ontvanger krijgt die standaard op mute aan en moet de video aanklikken om het geluid op te zetten.

lees ook

Verzend WhatsApp-berichten naar niet-opgeslagen contacten

Beschikbaarheid

De uitrol van deze functie is alvast begonnen en volgens moederbedrijf Meta zouden alle gebruikers erover beschikken binnen de komende weken. Het is de zoveelste nieuwigheid die Mark Zuckerberg op vrij korte tijd in testversie introduceert voor WhatsApp.

Eerder deze maand was er bijvoorbeeld al de QR-code om WhatsApp-chatgeschiedenis makkelijk over te zetten tussen twee telefoons met hetzelfde OS. Op de volledige uitrol van één WhatsApp-account op verschillende telefoons is het voorlopig ook nog wachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home