Verzend WhatsApp-berichten naar niet-opgeslagen contacten

whatsapp

Gedaan met goochelen met uitnodigingslinks of externe apps. Vanaf nu kan je eenvoudig WhatsApp-berichten verzenden naar contacten die niet in je adresboek staan.

WhatsApp heeft lange tijd één grote beperking gehad: de berichtenapp stond niet toe om berichten te verzenden naar contacten die niet opgeslagen staan op je telefoon. Je moest een nummer telkens eerst opslaan op je telefoon, of een op maat gemaakte uitnodigingslink sturen om je te kunnen bereiken. Er bestaan ook third-party apps die deze functionaliteit overnemen.

Daar komt nu verandering in. De laatste update van WhatsApp maakt het mogelijk om berichten naar niet-opgeslagen contacten te sturen op dezelfde manier als naar personen die al wel tot je contactenlijst behoren.

Hoe verzend je WhatsApp-berichten naar niet-opgeslagen contacten?

 • Stap 1: Contacten zoeken

  Open WhatsApp en tik op het berichtenicoon om een nieuw bericht te verzenden. Nu moet je in het venster Contact kiezen op Naam of telefoonnummer zoeken aanduiden (het vergrootglas). Vervolgens typ of plak je het telefoonnummer van je nieuwe contact in de zoekbalk.

  whatsapp contacten zoeken

 • Stap 2: Bericht verzenden

  Nu verschijnt een vakje met Chatten naast het telefoonnummer (of Uitnodigen als de persoon in kwestie geen WhatsApp-account zou hebben). Hierop tikken opent een nieuw chatvenster. Verzend een bericht om de conversatie te starten.

  Ben je van plan om regelmatig te chatten met deze persoon? Onder je eerste bericht zal nu de optie verschijnen om het contact op te slaan. Vanaf dan verschijnt de persoon ook met naam en profielfoto tussen je contactpersonen en chatgeschiedenis.

  whatsapp bericht verzenden

WhatsApp heeft de gewoonte om nieuwe functies stapsgewijs uit te rollen. Zie je deze optie nog niet verschijnen, controleer dan of je de laatste versie van de berichtenapp hebt. Mogelijk kan het ook dan zijn dat je nog even geduld dient te hebben. Ontdek ook hoe je WhatsApp op meerdere telefoons gebruikt of hoe je een groepsgesprek geniepig verlaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home