Gebruik vanaf nu je WhatsApp-account op meerdere smartphones

Wie regelmatig met twee smartphones rondloopt, kan voortaan een WhatsApp-account op beide toestellen actief gebruiken.

WhatsApp stelt zich flexibeler op door voortaan twee smartphones toe te laten met één account. Dat is eindelijk goed nieuws voor gebruikers die naast een werktelefoon ook een privételefoon hebben. Beide toestellen zijn echter niet evenwaardig, één ervan is het hoofdtoestel. Daarop worden bijvoorbeeld back-ups genomen en nieuwe registraties van toestellen geregeld.

Bekijk je tweede smartphone als een WhatsApp Web-variant, maar dan geïntegreerd in de app zodat alles vlotter werkt. Je moet net als bij de webvariant een QR-code scannen voordat je het toestel kan gebruiken. Net als bij WhatsApp Web heeft je hoofdtoestel geen actieve internetverbinding nodig. Je kan ook prima op je tweede toestel een bericht eerst ontvangen omdat bijvoorbeeld je werktelefoon is uitgeschakeld in het weekend.

De chathistoriek wordt onmiddellijk gesynchroniseerd na de koppeling. Daarna kan je WhatsApp vlekkeloos gebruiken over beide toestellen, zonder dat je ergens een functie mist.

Twee weken geleden konden bètatesters al met deze functie aan de slag. Hoe jij vanaf vandaag met de functie aan de slag kan gaan, lees je hier. Verschijnt de optie nog niet bij jou? Het kan enkele dagen duren voordat iedereen de functie kan gebruiken. WhatsApp werkt aan een snelle uitrol naar iedereen wereldwijd.

lees ook

Kan je binnenkort nieuwsbrieven sturen met WhatsApp?

De berichtenapp lanceert de laatste maanden aan de lopende band nieuwe functionaliteiten. Eerder deze week kondigde het nieuwe beheeropties voor groepen aan. Die volgen op de aankondiging van volledige nieuwsbriefmodule en een tool die audioberichten omzet naar tekst. Eerder dit jaar verscheen het gerucht dat WhatsApp zou werken aan een functie om foto’s in originele resolutie door te sturen, maar daarrond blijft het voorlopig stil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home