WhatsApp krijgt een update om beter groepen te beheren

Groepsbeheerders krijgen voortaan meer controle over wie een groep vervoegt om de privacy van gebruikers te garanderen.

Meta kondigt twee nieuwe functies aan voor WhatsApp om de privacy van gebruikers binnen chatgroepen te verbeteren. Meta focust hier specifiek op de community chatgroepen die eind vorig jaar het daglicht zagen en tot 5.000 gebruikers ondersteunen.

Een nieuwe functie geeft groepsbeheerders binnen een chatgroep de controle wie binnen de community mag via een invite-weblink. Vandaag kunnen ze al zo’n link aanmaken en verdelen, maar als iemand die publiek deelt kan iedereen binnenkomen.

Met de nieuwe update kunnen groepsbeheerders granulair bepalen wie na het aanklikken van zo’n link toegang krijgt tot de groep of niet om de privacy van de leden te garanderen.

De tweede update focust op extra comfort voor alle gebruikers. Je kan voortaan een gebruiker aantikken en zien in welke groep hij of zij allemaal zitten waar jij ook in zit. Dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld de naam van een bepaalde groep niet meer kent.

Meta wijst ook naar voordelen binnen educatie of professionele omgevingen. Zo kan je direct zien als verantwoordelijke of leden alle correcte groepen hebben vervoegd of niet.

WhatsApp-gebruikers wereldwijd krijgen deze twee nieuwe functies de komende weken automatisch door middel van een update. Je hoeft hiervoor niets extra te doen.

Meta sleutelt ondertussen ook verder aan heel wat andere functies binnen WhatsApp. Zo is er sprake van een volledige nieuwsbriefmodule en werkt het aan een tool die audioberichten omzet naar tekst. Eerder dit jaar verscheen het gerucht dat WhatsApp zou werken aan een functie om foto’s in originele resolutie door te sturen, maar daarrond blijft het voorlopig stil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home