Gebruik nu WhatsApp op een tweede smartphone

WhatsApp

Loop jij regelmatig met twee smartphones rond? Vanaf nu kan je één WhatsApp-account op allebei gebruiken.

WhatsApp stelt zich flexibeler op door voortaan twee smartphones toe te laten met één account. Dat is eindelijk goed nieuws voor gebruikers die naast een werktelefoon ook een privételefoon hebben. Beide toestellen zijn echter niet evenwaardig, één ervan is het hoofdtoestel. Daarop worden bijvoorbeeld back-ups genomen en nieuwe registraties van toestellen.

Bekijk je tweede smartphone als een WhatsApp Web-variant, maar dan geïntegreerd in de app zodat alles vlotter werkt. Je moet net als bij de webvariant een QR-code scannen voordat je het toestel kan gebruiken. Net als bij WhatsApp Web heeft je hoofdtoestel geen actieve internetverbinding nodig. Je kan ook prima op je tweede toestel een bericht eerst ontvangen omdat bijvoorbeeld je werktelefoon is uitgeschakeld in het weekend.

Enkel Android, iOS nog niet

Het systeem met twee smartphones werkt enkel wanneer je hoofdtoestel een Android-smartphone is. WhatsApp op iOS ondersteunt de functie voorlopig nog niet, ook al draai je daar de bètaversie. Je kan wel aanvullend op een iPhone een Android-smartphone koppelen als tweede toestel, omdat daar de test wel loopt. Andersom werkt (voorlopig) nog niet.

WhatsApp reserveert de nieuwe functie enkel voor bètatesters (via WABetaInfo) om alle plooien glad te strijken. Daarna wordt een brede uitrol naar alle gebruikers ingepland. Om een bètatester te worden, kan je je hier inschrijven met je Android-toestel.

Aan de slag met de nieuwe functie

Ben je bètatester of heb je jezelf net ingeschreven? Ga dan eerst naar de Play Store, zoek naar WhatsApp en kijk of je de app niet eerst moet bijwerken. Geen update beschikbaar? Dan kan je direct met onderstaande stappenlijst aan de slag.

  • Download WhatsApp op je tweede smartphone vanuit de Google Play Store.
  • Start de app op, klik op Akkoord en doorgaan waarna je een telefoonnummer moet ingeven.
  • Tik hier op de drie puntjes rechts bovenaan en kies Een apparaat koppelen.
  • Ga naar je hoofdtoestel, tik op de drie puntjes rechts bovenaan, kies Gekoppelde apparaten, Een apparaat koppelen en scan de barcode op je tweede smartphone.
  • De chatberichten worden allemaal geladen op je tweede smartphone.

De chathistoriek wordt onmiddellijk gesynchroniseerd. Daarna kan je WhatsApp vlekkeloos gebruiken over beide toestellen, zonder dat je ergens een functie mist. Voorlopig werkt enkel het posten van een statusupdate en het beheren van lijsten niet in de bètaversie. Later bij de publieke uitrol moet dat wel het geval zijn.

Misschien interessant voor jou: je kan tot vier toestellen op één account koppelen. Heb je nog een tablet liggen of ga je met drie smartphones door het leven, we houden je niet tegen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home