WhatsApp lanceert privacyfunctie om media eenmalig te tonen

WhatsApp eenmalig bericht

WhatsApp ondersteunt vanaf nu een nieuwe functie waarmee je foto’s en video’s eenmalig kan bekijken. Zo kan je veiliger gevoelige informatie doorsturen, ook al hou je er best rekening mee dat iemand nog altijd een screenshot kan nemen van zijn of haar toestel op het moment van de weergave.

Na een korte testperiode rolt WhatsApp een langverwachte privacyfunctie uit waarbij je media maar eenmalig kan bekijken alvorens het voor altijd verdwijnt. Wie een foto of video wil delen, ziet voortaan het cijfer één met een cirkel rond dat je kan aanvinken alvorens je de media deelt.

De eerste keer dat je de functie gebruikt, krijg je een pop-up van WhatsApp met de melding wat de functie doet. De app geeft gelukkig ook extra informatie mee dat de ontvanger altijd een screenshot kan nemen van de media. Volledig waterdicht is de privacyfunctie niet, maar het is wel een stap in de goede richting.

Whatsapp bericht

Wie de knop met het cijfer één nog niet ziet, hoeft niet te wanhopen. De nieuwe functie wordt stelselmatig uitgerold naar alle gebruikers de komende dagen.

WhatsApp werkt nog aan een heleboel andere nieuwe functies die dit jaar nog worden verwacht. Zo kan je binnenkort met vier toestellen connecteren op één account en komt er een transfertool voor je berichtgeschiedenis van iOS naar Android.

Eind juni kondigde de Belgische regering nog aan dat communicatieplatformen waaronder WhatsApp data moeten bijhouden omtrent contacten. De inhoud van de berichten blijft versleuteld, maar het wil wel weten wie met wie, wanneer en waar in contact staat. De nieuwe wet is het gevolg van een recente vernietiging van de Belgische wet op dataretentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home