Whatsapp ontwikkelt transfertool voor berichtgeschiedenis van iOS naar Android

whatsapp

De nagel aan de doodskist van Whatsapp is voor veel gebruikers het niet kunnen overzetten van hun berichtgeschiedenis naar een ander besturingssysteem. Daarom ontwikkelt de welbekende berichtenservice nu een optie om je chathistoriek over te zetten van iOS naar Android.

Dat Whatsapp al langer werkt aan de transferoptie om je chathistoriek over te zetten naar een ander besturingssysteem, is al sinds april duidelijk in de software. In de iOS-app zal je de nieuwe optie ‘Move chats to Android’ binnenkort kunnen aanduiden. Om de transfer vlot te kunnen laten verlopen, moeten gebruikers hun scherm gedurende de overstap ontgrendeld houden. De screenshots hieronder brengen wat meer duidelijkheid voor wie nog niet op de hoogte was van de nieuwe tool.

Voorlopig lijkt de functie dus enkel voor de transfer van iOS naar Android in ontwikkeling te zijn, maar in de toekomst moet het omgekeerde vast ook kunnen. Whatsapp zou zelfs de overzet van het ene telefoonnummer naar het andere mogelijk maken. Al is het nog niet duidelijk vanaf wanneer we deze tools kunnen gebruiken.

Nieuwe app?

Deze transferoptie zou eventueel ingebed kunnen worden in de ‘Switch to Android’ app, die op dit moment ontwikkeld wordt door Google. Dankzij die app kunnen gebruikers makkelijk de transfer maken van iOS naar Android. Apple biedt namelijk al langer de soortgelijke ‘Move to iOS’ app aan die gebruikers helpt overstappen van Android naar iOS.

Het nieuws van de transfertool volgt op het uitrollen van een publieke bèta die ervoor zorgt dat gebruikers tot vier toestellen op één account kunnen toelaten. Je zou je smartphone hier zelfs niet voor nodig hebben, al moeten we nog even geduld uitoefenen.

lees ook

WhatsApp start bèta waar je berichten maar eenmalig kan lezen alvorens ze verdwijnen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home