WhatsApp laat binnenkort vier toestellen toe op één account

whatsapp

WhatsApp wil graag een iPad-app bouwen en heeft daarvoor eerst ondersteuning nodig voor meerdere toestellen op één account. Een publieke bèta wordt daarom de komende twee maanden uitgerold. De dienst zou geen impact hebben op de end-to-end encryptie die vandaag al actief is op alle WhatsApp-berichten.

Het gerucht dat WhatsApp aan een oplossing om één account op meerdere toestellen te gebruiken, is niet nieuw. Midden 2020 schreven we dat WhatsApp de functie ‘binnenkort’ zou uitrollen. Bijna een jaar later is de functie nog steeds nergens te bespeuren. Facebook, eigenaar van WhatsApp, bleef telkens op de oppervlakte en bevestigde nooit de geruchten, tot nu.

In een interview van WABetaInfo met Facebook CEO Mark Zuckerberg en WhatsApp-verantwoordelijke Will Cathcart wordt de functionaliteit voor het eerst bevestigd. Zuckerberg laat weten dat de functionaliteit een enorme technische uitdaging vormt voor het team op vlak van synchronisatie om alles op elk toestel te synchroniseren. De limiet wordt op vier toestellen vastgelegd per account. Een publieke bèta wordt ergens de komende twee maanden verwacht. Of er tegen dan ook een iPad-app klaar is, wil de CEO van Facebook niet bevestigen.

Samen met deze onthulling heeft Zuckerberg nog een aantal nieuwe functies aangekondigd voor WhatsApp. Zo werkt het aan en privacyfunctie waarbij je berichten kan markeren die na zeven dagen verwijderd worden. Daarnaast komt er ook een modus waar je foto’s en video’s kan delen en maar één keer mogen verschijnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home