WhatsApp start bèta waar je berichten maar eenmalig kan lezen alvorens ze verdwijnen

whatsapp

WhatsApp krijgt een optie om berichten met gevoelige informatie te delen. Wanneer de ontvanger het bericht in kwestie één keer opent, verdwijnt het voor altijd.

Facebook, eigenaar van WhatsApp, lanceerde eerder al eenmalige berichten op Messenger en Instagram. Nu volgt ook WhatsApp, althans voor bèta-testers. De functie rolt binnenkort uit naar het brede publiek.

Je herkent de nieuwe functie aan het timer-icoontje naast de verzendknop volgens WABetaInfo. Van zodra je dat aanvinkt, kan de ontvanger het bericht maar één keer lezen. Wanneer die de chat sluit, verdwijnt het bericht. De zender van het bericht krijgt de informatie dat de inhoud werd gelezen en dat het verwijderd werd.

Wie zo’n bericht in een groepschat stuurt, geeft aan elke gebruiker de mogelijkheid om het bericht één keer te lezen. De zender kan ook zien wie in de groep al het bericht heeft gezien of niet.

lees ook

WhatsApp laat binnenkort vier toestellen toe op één account

WhatsApp heeft vandaag al een soortgelijke ‘vergeet’-functie: berichten, foto’s en video’s verdwijnen na zeven dagen ongeacht wat er mee gebeurt.

Wie met bovenstaande functies denkt veilig te werken, moeten we helaas teleurstellen. Gebruikers kunnen altijd een screenshot nemen van hun scherm op het moment dat het bericht zichtbaar is. Hou daarmee altijd rekening wanneer je gevoelige informatie deelt.

Eerder deze week kondigde de Belgische regering aan dat communicatieplatformen waaronder WhatsApp data moeten bijhouden omtrent contacten. De inhoud van de berichten blijft versleuteld, maar het wil wel weten wie met wie, wanneer en waar in contact staat. De nieuwe wet is het gevolg van een recente vernietiging van de Belgische wet op dataretentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home