WhatsApp lanceert nieuwe Windows-app met verbeterde videobelfuncties

whatsapp windows

De vernieuwde desktopapp voor Windows ondersteunt videogesprekken tot acht personen en audiogesprekken met 32 personen.

WhatsApp stopt zijn Windows-app in een nieuw jasje. De vernieuwde desktopclient is beschikbaar via de Microsoft Store. De focus ligt op het verbeteren van (videobel)functies om de desktopapp een evenwaardiger alternatief te maken om te bellen via WhatsApp.

Daarvoor trekt WhatsApp de limiet van aantal deelnemers op tot acht personen tijdens een videogesprek, en 32 personen als je enkel met audio belt. In de toekomst wil WhatsApp dit nog verder optrekken. Ook zou de desktopapp nu veel sneller moeten laden dan voorheen.

WhatsApp voor tablets

WhatsApp zet volop in om een betere chatervaring te bieden op andere toestellen dan een smartphone. In de pijplijn van de berichtenapp zitten ook nog een native app voor macOS die geoptimaliseerd is voor de Apple-chiparchitectuur. Deze is sinds januari beschikbaar in preview, al is er nog geen zicht op een stabiele lancering. WhatsApp werkt ook aan versie die aangepast is aan Android-toestellen met grotere schermen zoals foldables en tablets.

De berichtenapp lanceert de laatste maanden aan de lopende band nieuwe functionaliteiten. Eerder deze week kondigde het nieuwe beheeropties voor groepen aan. Die volgen op de aankondiging van volledige nieuwsbriefmodule en een tool die audioberichten omzet naar tekst. Eerder dit jaar verscheen het gerucht dat WhatsApp zou werken aan een functie om foto’s in originele resolutie door te sturen, maar daarrond blijft het voorlopig stil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home