WhatsApp stelt native macOS-client beschikbaar in bèta

WhatsApp

Wie een Mac gebruikt met een Apple-chip aan boord, kan vanaf nu de bètaversie downloaden van WhatsApp in plaats van de traditionele webapplicatie.

WhatsApp stelt een native macOS-applicatie beschikbaar die compatibel is met de nieuwe Apple M1- en M2-chips. Enige vereiste is dat je minimaal macOS 11 Big Sur draait. Wie een Mac gebruikt met een Intel-chip, kan via de Apple Catalyst-app ook de WhatsApp-client gebruiken.

De macOS-applicatie wordt al sinds juli getest door een select aantal gebruikers via het Apple Testflight-platform. Nu stelt WhatsApp de client beschikbaar voor alle gebruikers. Je kan het dmg-bestand vanaf hun site downloaden.

WhatsApp benadrukt dat de app in bèta is, met alle bijhorende potentiële problemen. Wie een slechte ervaring heeft, kan nog altijd terecht bij de webversie van het communicatieplatform die beschikbaar blijft.

macOS Whatsapp beta

Meta, moederbedrijf van WhatsApp, deelt voorlopig nog geen datum rond de stabiele release van de macOS-applicatie.

Eerder vandaag raakte bekend dat WhatsApp aan een functie werkt om foto’s in hoge resolutie te delen. WhatsApp evolueert continu. Eind vorig jaar voegde het nog een ongedaan-knop toe aan het wissen van berichten. Het werkt ook aan een functie waarbij je berichten maar eenmalig kan weergeven, maar die is voorlopig nog niet publiek uitgerold. Wie vergeetachtig is, kan sinds vorig jaar ook berichten naar zichzelf sturen in WhatsApp als herinnering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home