Poly Studio E360 zet iedereen centraal in een hybride vergadering

Hybride vergaderingen zijn fijn voor wie op kantoor is, maar thuiswerkers hebben niet altijd een fijne, geëngageerde ervaring. De Poly Studio E360 moet daar verandering in brengen.

Tijdens HP Amplify in Las Vegas kondigt de fabrikant drie nieuwe toestellen van Poly aan om beter te videovergaderen. De Poly Studio E360 is een verlengstuk van een bestaande Poly Studio X-camera vooraan en zet je centraal op de vergaderzaal. De Poly Studio E60 is een nieuwe camera met een 12x optische zoom terwijl de Poly Studio V52 een instapvriendelijke camerabar is via USB.

Elk van de drie oplossingen ondersteunt de Poly Director AI waarmee je handig kan kiezen tussen verschillende modi:

  • Group Framing: alle deelnemers in de vergaderruimte worden gecentreerd in één beeld. Je hebt als kijker een algemeen overzicht van de ruimte.
  • Speaker Framing: de camera zoomt (digitaal of optisch) in op de spreker en centreert die in het videobeeld.
  • People Framing: deze modus geeft elke deelnemer een apart videokader. Hiermee kan je duidelijker gezichtsuitdrukkingen zien en heb je minder het ‘kokereffect’ van de vergaderruimte.
  • Presenter Tracking: de camera volgt een presentator die rechtstaat voor bijvoorbeeld een whiteboard of flipchart.

Poly Studio E360

De Poly Studio E360 is een 360 gradencamera die je centraal op de vergadertafel zet. Het is een verlengstuk van een Poly Studio X-camerabar waarbij die laatste de ruimte toont en de Studio E360 de aparte deelnemers.

Denk aan de People Framing-optie hierboven. Wanneer er bijvoorbeeld vier deelnemers zijn en twee die inbellen, dan is de kans groot dat er meer interactie is bij de vier fysieke deelnemers rond de tafel. Als die naar elkaar kijken, wat natuurlijk is, mis je de interactie met de videodeelnemers. De Poly Studio E360 verhelpt dat door wel rechtstreeks de deelnemers in beeld te brengen alsof ze naar de camera vooraan kijken.

HP is hierin niet alleen. Eerder bekeken we al een gelijkaardige 360-camera van Logitech. Onze review van de Logitech Sight kan je hier lezen.

Het is nog even wachten tot de Poly Studio E360 beschikbaar is. HP mikt op een beschikbaarheid eind 2024. Een adviesprijs wordt later op het jaar bekend gemaakt.

Poly Studio V52 en Studio E60

Grote vergaderruimtes vereisen camera’s met een flinke zoom om iedereen correct in beeld te krijgen. HP lanceert daarom de Poly Studio E60 die een 12x optische zoom aan boord heeft en een 4K-camerasensor.

Wie een laagdrempelige camerabar zoekt, kan bij de Poly Studio V52 terecht. Het apparaat is de tweelingbroer van de Studio X52, maar werkt met USB. Je hebt dus geen Rooms-licentie nodig bij Zoom of Teams. HP mikt met dit toestel voornamelijk op de kleinere kmo’s. De oplossing is gecertificeerd voor Microsoft Teams of Zoom. Gewoon je laptop aansluiten via USB, en je kan videovergaderen.

De Poly Studio E60 is vanaf deze maand beschikbaar in de VS. De adviesprijs bedraagt 1.699 dollar. De Poly Studio V52 verschijnt in april in de VS. HP deelt nog geen adviesprijs mee voor de USB-camerabar. Europese beschikbaarheden en lokale prijzen zijn nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home