Deze nieuwe functies vind je vandaag in Microsoft Teams

Microsoft Teams

De afgelopen maand heeft Microsoft heel wat nieuwe functies aan Teams toegevoegd waaronder geanimeerde achtergronden en Teams Phone-verbeteringen.

Een nieuwe maand, een nieuw overzicht van Microsoft met alle nieuwe functies die in augustus naar Teams werden uitgerold. De volledige lijst vind je hier terug. We sommen de belangrijkste onderdelen hieronder op.

Geanimeerde achtergronden

Met de dynamische achtergrondfunctie in Teams kan je hun bestaande achtergrond vervangen door een dynamische animatie. Microsoft aanziet dit als een belangrijke nieuwe stap richting een meer meeslepende virtuele omgeving. Het biedt verschillende opties om de vergaderervaring te verbeteren met creativiteit en personalisatie op basis van hun voorkeuren.

Je kan de nieuwe optie inschakelen voor de vergadering begint. Je herkent de nieuwe achtergronden door het kleine video-icoontje linksonder het beeld. Ook tijdens een vergadering kan je zo’n achtergrond kiezen of aanpassen.

Teams Phone updates

Augustus is een belangrijke maand geworden voor Teams Phone. De toepassing kreeg een verbeterde interface om telefoons te delegeren en de UI op de toestellen is nu meer gestroomlijnd. Gecertificeerde toestellen kunnen nu ook geprogrammeerd worden om direct vooraf ingestelde telefoonnummers te bellen, zoals bijvoorbeeld nooddiensten in een fabriek.

Teams Shared Device-licenties zijn nu beschikbaar via de mobiele Teams-app op Android. Hierdoor kunnen Android-telefoons worden ingesteld als gemeenschappelijke telefoons. Arbeiders kunnen nu bellen en gebeld worden via gedeelde mobiele Android-telefoons, waar ze zich ook bevinden tijdens hun werk.

Versleutelde voicemailberichten worden nu voorzien van een handige notificatie dat je deze belangrijke berichten niet mist en er worden een heleboel nieuwe toestellen aan de lijst van gecertificeerde toestellen toegevoegd: AudioCodes C435HD, AudioCodes C455HD-DBW, Yealink BH71, EPOS IMPACT 1060T, B&O Beocom EX Earbuds en Algo IP devices via de SIP Gateway.

Chatten en beter samenwerken

Wanneer je nu over een chatbericht gaat met je muis, verschijnen naast emoji-reacties ook automatisch een knop met meer opties en een knop om op dat specifieke bericht te reageren.

Wie het liever wat compact houdt, kan sinds enige tijd de compacte modus inschakelen. Microsoft heeft die weergave nu verbeterd met extra informatie zoals tijdstempels, extra witregels en indicatoren van wie het bericht komt in een groep.

Tot slot kan je nu takenlijsten synchroniseren met Microsoft Loop. Zowel To Do als Planner zijn beschikbaar. Zo kan je handig veranderingen aanbrengen in bijvoorbeeld Outlook of Teams, waarna alles automatisch wordt gesynchroniseerd over alle platformen.

Teams Rooms en nieuwe toestellen

Microsoft heeft flink werk gemaakt van Teams Rooms afgelopen maand. De zogenaamde ‘eerste rij’-ervaring waarbij iedereen uit de achtergrond wordt geknipt en in één omgeving verschijnt, past nu automatisch de grootte aan. Zo heb je niet langer kleine en grote kopjes van mensen afhankelijk van hoe dichtbij of veraf ze zitten van de camera.

Spatiale audio is nu een optie die je kan inschakelen om ruimtelijk geluid te krijgen. Enige vereiste is dat de speaker een linker- en rechterkanaal heeft voor geluid en Teams-gecertificeerd is.

Ja kan nu voortaan meerdere streams van één ruimte worden verwerkt in Teams Rooms. Via Multi-stream IntelliFrame geeft deelnemers in de vergaderruimte hun eigen frame in de videogalerij, gezichtsherkenning van deelnemers in de vergaderruimte, actieve sprekerherkenning en panoramische video op camera’s aan de voorkant van de vergaderruimte (180-graden beeld) en in het midden van de vergaderruimte (360-graden beeld).

Tot slot kan je een QR-code scannen op Teams Panels om snel een ruimte te reserveren en gezichtsherkenning of stemherkenning is voortaan een optie om hun juiste alias toe te voegen aan het desbetreffende venster wanneer je met meerdere in één ruimte zit.

Yealink DeskVision A24

Nieuwe Teams-compatibele toestellen: Cisco Room Kit EQ and Navigator, Lenovo ThinkSmart Core with Lenovo IP Controller Kit, Jabra Speak2 75, AudioCodes RX-PANEL, Logitech Rally Bar Huddle en Yealink DeskVision A24.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home