Microsoft Teams krijgt nieuwe Copilot AI-functies

Microsoft Teams Copilot

Microsoft integreert Copilot AI-functies nog dieper in Teams om vergaderingen efficiënter te maken. De IntelliFrame-functie moet voor meer interactiviteit zorgen.

Vandaag kan je al Copilot gebruiken om vergaderingen samen te vatten in Teams-meetings. In de komende twee maanden voegt Microsoft daar gesproken transcripten toe en chatberichten in één handig overzicht. Zo kan je handig een meeting inhalen die je hebt gemist. Dit in combinatie met de samenvatting brengt je snel op de hoogte van alles.

Volgende maand voegt Copilot in Teams een extra chatvenster toe waar je kan vragen om je vraagstelling te herschrijven of om een actie toe te voegen. Op termijn kan je zelfs een bericht genereren door enkel een handvol woorden te typen. Copilot begrijpt de context van het gesprek en kan op basis daarvan een bericht typen.

Wie Teams gebruikt voor telefonie (VoIP), kan vanaf juni beroep doen op Copilot voor inzichten en samenvattingen van gesprekken. Enige vereiste hiervoor is een Teams Premium- en Copilot-abonnement.

Actiever vergaderen

Naast Copilot-nieuws wil Microsoft meetings actiever maken. Vandaag kan je al Microsoft IntelliFrame inschakelen binnen een Teams Rooms-opstelling waarbij de camera automatisch inzoomt op de actieve spreker in plaats van de hele ruimte. IntelliFrame maakt verschillende videofeeds van de meest actieve deelnemers en wisselt daar bliksemsnel tussen.

IntelliFrame wordt vanaf nu standaard ingeschakeld. Vroeger moesten admins deze functie manueel inschakelen. Deze functiewijziging rolt nu uit naar alle Teams Rooms-accounts.

Niet elke Teams Rooms-opstelling heeft slimme luidsprekers die sprekers herkennen en een goede transcriptie kunnen afleveren. Vanaf april verbetert Microsoft de sprekerherkenning, ongeacht welk type speaker je hebt. Zo kan Copilot zijn werk beter doen in het samenvatten van meetings. Ook stemisolatie in een drukke omgeving is vanaf april beschikbaar in een Teams-update.

Windows Autopilot voor Teams Rooms

Tot slot rolt Microsoft in een publieke preview deze week een verbeterde versie van Windows Autopilot voor Teams Rooms. Hiermee kunnen IT-teams een Teams Rooms-configuratie in minuten uitwerken. Deze nieuwe integratie met Windows Autopilot en automatisch aanmelden van Teams Rooms op Windows biedt een frictieloze provisionering waarmee apparaten zich naadloos kunnen aanmelden bij het account dat is gekoppeld aan het Autopilot-apparaat.

Daarnaast controleert de Microsoft Teams Rooms voor Windows-app automatisch op nieuwe applicaties en Windows-updates en installeert deze tijdens de eerste installatie. Zo worden apparaten vanaf de eerste dag beschermd zijn ze up-to-date.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home