Microsoft Teams krijgt eindelijk ‘out of office’-optie deze maand

Laat me gerust

microsoft teams

Microsoft Teams krijgt een ‘out of office’-functie deze maand binnen de desktopapp, een populaire functie die al langer in Skype voor Bedrijven zit. Je kan de status duidelijk herkennen aan de profielfoto en iedereen die een chat wil starten krijgt je ingestelde melding te zien.

Op de Microsoft 365 Roadmap staat de nieuwe functie voorlopig gemeld onder de status ‘in development’. Heel lang mag dat niet meer duren, want de releasedatum van de ‘out of office’-optie staat voor december 2020.

De optie staat bij heel wat Teams-gebruikers bovenaan het lijstje. Zeker wie migreert van Skype voor Bedrijven, waar de functie wel in zit, is het een gemis. Je kan je status wel op ‘bezet’ zetten, maar dat kleine rode bolletje met een streep erdoor is niet altijd duidelijk voor iedereen. Een ‘out of office’-bericht voordat je een chat start is dat wel.

Gekoppeld met Outlook

Wie de status instelt in Teams, ziet automatisch ook een update in de Outlook-kalender. Automatische antwoorden worden ook verstuurd vanuit Outlook wanneer je je status in Teams aanpast naar ‘out of office’.

Op het eerste zicht lijkt dit een kleine optie, maar het is essentieel voor werknemers om tijdig te ontspannen en hun werk los te laten. Geen storende Teams-berichten tijdens je verlof is daarin belangrijk. Zeker met de aankomende periode en heel wat bedrijven die deels of collectief sluiten, is rust op zijn plaats. Van zodra de ‘out of office’-optie beschikbaar is, wordt die automatisch uitgerold naar alle Microsoft Teams-gebruikers.

lees ook

Microsoft Teams stopt vandaag met werken op Internet Explorer

Vorige maand voegde Microsoft Teams nog belangrijke nieuwe apps en Power Platform-tools toe. In totaal komen er 21 nieuwe apps bij en kan je Power Platform-tools integreren zoals Power apps, Power Automate en Power Virtual Agents. Nog een nieuwe low-codefunctie, Dataflex, krijgt een nieuwe naam en gaat voortaan als Dataverse door het leven.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home