Microsoft Teams introduceert 3D- en VR-vergaderingen 

Microsoft Teams-gebruikers kunnen vanaf nu 3D- en VR-vergaderingen bijwonen dankzij de integratie van Microsoft Mesh in Teams. Deze upgrade is enkel beschikbaar voor Microsoft Teams-bedrijfskanalen.  

De beleving van een Teams-vergadering krijgt vanaf vandaag een heel nieuwe dimensie, letterlijk. Mesh, het mixed-reality platform van Microsoft, wordt geïntegreerd in Microsoft Teams. Mensen kunnen hierdoor vergaderingen volgen en connecteren in een virtuele ruimte, met of zonder VR-bril. Alle standaard Mesh-functies zullen beschikbaar zijn voor Microsoft Teams-bedrijfsabonnementen.  

3D- en VR-vergaderingen

Microsoft Mesh is gebouwd op Azure en zou initieel een platform worden waarmee ontwikkelaars aan de slag konden. Het project werd toch in een ander jasje gestoken en diende tot op vandaag als virtuele ruimte waarin mensen met elkaar konden connecteren.  

lees ook

In één klik je webcam en audio bedienen in Microsoft Teams 

Door de integratie van Mesh in Teams, kunnen werknemers vanaf nu deelnemen aan virtuele 3D-vergaderingen. De indrukwekkende ruimtelijke audiofunctie maakt het mogelijk om zelfs privégesprekken te voeren in de virtuele ruimte, door zich te wenden tot een bepaalde collega. De vergaderingen zijn bij te wonen met een VR-bril voor een meeslepende 3D-ervaring. Zonder VR-bril blijft het een 2D-ervaring in een 3D-wereld.

Mesh als onderdeel van Teams

Deze integratie zorgt ervoor dat Mesh steeds meer groeit naar een functie van Teams, eerder dan een platform dat op zichzelf staat. Hoe en of deze functie wordt omarmd door bedrijven, is nog maar de vraag. De Mesh-functies zijn beschikbaar voor Microsoft Teams-bedrijfsabonnementen. Wil je in aangepaste ruimtes zitten, dan heb je een Teams Premium-licentie nodig. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home