Microsoft Teams gaat 3D

Het communicatieplatform Teams krijgt volgend jaar een opvallende facelift. Microsoft gaat zijn 3D-platform Mesh namelijk integreren in het programma.

Er zijn grote plannen voor Microsoft Teams. De tech-reus gaat zijn 3D-platform Mesh volgend jaar integreren in het communicatieprogramma. Dat bericht The Verge.

Nieuw plan

Mesh is gebouwd op Azure en moest een platform zijn waarmee ontwikkelaars aan de slag konden. Grote veranderingen bij de afdeling VR/AR van Microsoft hebben het project echter in een andere richting geduwd.

Ontslagen, mensen die moesten opstappen en het sluiten van AltspaceVR zorgden voor een drastische ommekeer. Een jaar geleden was er dan ook nog de verrassende samenwerking met Meta, waarbij onder andere Teams beschikbaar werd via de Headsets van die andere tech-reus.

Virtueel vergaderen

De afgelopen maanden schoof Mesh al op richting een platform voor 3D-meetings- en -evenementen binnen Microsoft Teams. Met de volledige integratie gaan gebruikers zonder VR-headset meetings kunnen houden in een virtuele omgeving. Natuurlijk helpt die hardware wel, anders blijft het een 2D-ervaring in een 3D-wereld.

lees ook

Microsoft geeft Teams-kanalen een make-over

Microsoft maakt ook gebruik van ruimtelijke audio en van audiozones. Zo kunnen kleinere groepen aparte conversaties voeren binnen eenzelfde virtuele locatie.

Yancey Smith, een GM bij de afdeling mixed reality van Microsoft, hinte zelfs al naar de komst van Copilot. Zo zouden gebruikers objecten of notities kunnen genereren tijdens een virtuele meeting. Dat is voorlopig echter nog toekomstmuziek. Deze plannen gaan in elk geval een grote stap zijn tegenover de gewone avatars die je nu in Teams kan bouwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home